תזמון לא נכון ביחסים
קושקוש
אני לא מבינה אותו.
⌄
יצאתי עם בחור במשך שנה ו10 חודשים,אני מאוד אוהבת אותו ומאוד מעריכה אותו, (שנינו בתחילת שנות ה20) הזוגיות הזו התחילה על רקע משבר מאוד גדול בחייו, אמא שלו הייתה מאוד חולה וכול המשפחה הייתה בתהליך פרידה מהאם שהיה בשלב מסויים ברור שהיא לא תוכל לצאת מהמחלה, ובאמת שבאותה תקופה בקושי ההנו חצי שנה ביחד וכבר ידעתי שהוא אדם מדהים הרגשתי שהוא פשוט מושלם ונתתי לו הכול, הייתי נשארת אצלו ימים וחודשים תמכתי בו, אהבתי אותו ולא הרגשתי שאני מורידה מעצמי או פוגעת בעצמי, אחרי התקופה ההיא שהייתה עמוסה ואינטנסיבית ואחרי שאמא שלו נפטרה הוא חזר לצבא (שוב אנחנו מאוד צעירים) ואני חזרתי ללימודים ואז עברתי איזה תקופה של משבר בגלל השהייה הממושכת אצלו בבית איבדתי כמעט סמסטר שלם בלימודים (מבחירה שלי ולא הצטערתי עליה אפילו לרגע) אבל נכנסתי ללחץ בהגשות לא הייתי סגורה על מי מימיני ומ משמאלי, בנוסף לזה הרגשתי שיש משהו אצלי במשפחה של מספרים (לימים הסתבר שצדקתי גילו לאמא שלי סרטן ), והרגשתי שאני חייבת אוויר וזמן, נכנסתי למינוס והסתבכתי עם החברת תקשורת שלי ובאמת שהרגשתי שזה יותר מידי לחץ ואז באותה התקופה אני בכיתי המון והוא ניסה לעזור ולתמוך ולהיות שם, אבל עדין הוא בקושי הצליח לחזור לעצמו (זה מאוד מובן הוא איבד את אמא שלו) וניסינו להגיע לעמק השווה ביחסים, אבל ברגע שאני קצת הצלחתי להתיישר הוא שוב שאב את כול האנרגיה רק שלי כבר היה פחות יכולות לתת ולתת ולתת גם כי אמא שלי התחילה את הטיפולים וזה השפיע על כול המשפחה והייתי צריכה יותר אנרגיות לשם, גם כי אני לומדת ושוב זו הייתה תקופה עמוסה, גם ללמוד גם לעבוד גם כי בשנה הראשונה של הקשר נתקתי קשר מכול בחריי כי נשארנו המון אצלו ורציתי להיות יותר עם חברים שלי, גם כי כמה מהאנשים הקרובים אלי חוו משברים מאוד משמעותים בחייהם והיה חשוב לי להיות איתם (חברה שלי עברה תקיפה מינית, חברה אחרת הייתה בגרושים מכוערים מבעלה, חברה אחרת אחותה מאושפזת עם פגיעה מוחית קשה שזה הוסיף עומס בלימודים כי כידי לעזור לה לקחתי על עצמי את כול העבודות להגשה שהיו לזוג ועשית אותן לבד בקיצור לא דבש) זה הגיע כמעט לפרידה שהוא התכנן שאני לא אפרד ממנו ושהוא ישתנה וזה רק תקופה ואמרתי לו שזה לא נכון כי באופי שלו הוא אובססיבי ועכשיו זה הצבא ואחר זה עבודה ולימודים ותמיד אני יהיה בסוף הוא נשבע שזה לא יהיה ככה, אבל כמובן שאדם לא יכול לברוח מעצמו והוא כבר לא ראה אותי ממטר וזה רק הלך ונעשה יותר ויותר גרוע במוטיבציה שלו להיות גם בשבילי באתי בסוף של הסוף אחרי העבודה, החברים המשפחה הוא לקח אותי כמובן מאליו, רבנו על זה המון והוא בכלל לא הבין מה אני רוצה, ואז ערב אחד יצאנו לחברים בדרך הייתה נסיעה ארוכה כמעט שעה והוא הסביר למה הוא אוהב אותי שאני הכי מיוחדת שאני מדהימה שאני עושה אותו אדם יותר טוב וכולי וכולי ובבוקר הוא קם עצבני עלי אין לי מושג למה, זה היה סוף חופשת הסמסטר שלכול אורכה גרתי אצלו אמרתי לו שאני אחזור חזרה לדירה שלי ונוריד קצב ונקח רגע פסק זמן כי האינטנסיביות לא עשתה לנו טוב כול אחד מרגיש שהוא עושה מעל ומעבר לשני ושהשני לא רואה את זה, סגרנו את זה ככה, וזהו הוא החליט שלא חוזרים אחרי שבוע התקשרתי לראות מה קורה איתו והוא הגיב בשיא הטבעיות נפרדנו אבל נשאר ידידים, בכול השלושה שבועות שאנחנו לא ביחד הבן אדם פשוט פוגע בי בלי סוף הוא אומר משפטים מגעילים רואה רק את עצמו רק את צרכים שלו משקר לי ואני לא מבינה מה הוא רוצה את אוהב אותי אבל לא רוצה אותי אני חשובה לך ואתה לא רוצה לפגוע בי אבל בכול שיחה איתך אתה תוקף אותי מסביר לי כמה אני לא רצויה כמה וכמה וכמה....באיזה קטע?? אלווהי והייתי יכולה להבין מה עשיתי לו שהיחס הזה מגיע לי?אבל בנתיים אני מרגישה טיפשה שהתאבתי בו טיפשה שלא נפרדנו אז שרציתי, מנוצלת, פגועה, שבורה, כועסת, ואני לא מבינה זה לא הבן אדם שיצאתי איתו זה לא ולא משנה מה יגידו לי שהאהבה מעוורת אותנו זה לא הוא אבל ההתנהגות שלו בשלוש שבועות האחרונים של בוקר אחד קמתי ואני שונא אותך לא ברורה לי..אשח לייעוץ
ד"ר אורן חסון
עניין של תזמון
⌄
קושקוש יקרה,
לפעמים התזמון של מפגש והתאהבות אינם נכונים, ודברים שקורים בזמן זה הם העקריים שגורמים לדינמיקה שלילית, מה שלא היה קורה בכל זמן אחר. זה כנראה מה שקרה לכם בגלל כל הארועים הרגשיים הקשים מסביב שלא היו קשורים לכם, וכתוצאה מכך נוצרה דינמיקה שלילית. האם יש משהו שאת יכולה לעשות? – בכלל לא בטוח. הדינמיקה ביניכם במצב לא מוצלח, ואז את מקבלת ממנו מסרים כפולים, של חברות מחד (שיכולים לבוא מכך שהוא דואג לך אבל גם מכך שהוא רוצה להרגיש בסדר עם עצמו כבן אדם), וגבולות שלא תעזי לחצות אותם ולהתקרב אליו, מאידך. למרות הצער, זה כנראה מאוחר מדי. היחסים שלכם היום הם יותר מדי אלמנטים שליליים, ואתם צעירים מדי מכדי שאפנה אתכם ליעוץ זוגי. יש מצבים שבהם כדאי להמשיך הלאה, ועושה רושם שזה המצב. אבל כדי לעשות את זה צריך להחלים, להתאבל, ולדעת להניח לזה מאחור, ובכלל זה גם כנראה להתנתק ממנו כי המסרים הכפולים שלו משאירים אותך עדיין שם – וגם להבין שזה לוקח זמן עד שתוכלי ליצור קשר חדש וזוגיות חדשה.
קושקוש
עניין של תזמון
⌄
אני כבר לא רוצה .....