קמצנות בזוגיות: הבנה וגישה
יסמין
חשד לקמצנות
⌄
ד"ר אורן שלום,אני יוצאת עם בחור כ- 3 חודשים אני חושדת שהוא קמצן אך לא יודעת אם בוודאות זו קמצנות או לא.כשאנו יוצאים למסעדות וכשנשאר מהשתייה הוא לוקח תמיד את הבקבוק איתו או שהוא מסיים עד סופו ולא משאיר שום דבר כשאנחנו כבר בדרך לצאת.קנה לי רק מתנה אחת במשך שלושת חודשים אלו ואמרתי לו שאני רוצה שישקיע יותר.כשאנו קונים שתייה הוא תמיד שותה לי קצת מהשתייה שותה את שלו מסיים ולוקח את שלי ואפילו לא שואל אם אני רוצה או לא- נראה שכאילו חושב על עצמו.מה דעתך לגבי העניין הנ"ל?אשמח אם תחזור.תודהיסמין
ד"ר אורן חסון
"קמצנות"
⌄
יסמין יקרה,
את נותנת לזה כותרת "קמצנות", כאילו יש רק אחת, והיא זו השלילית שאת יכולה לתאר לעצמך. אבל יש לזה דרגות שונות, לחלקן אפשר לקרוא חסכנות ומבט לטווח ארוך, אחרות יכולות להיות חשש להוצאות בדברים מסויימים ונדיבות בדברים אחרים, ועוד ועוד. במקום לשים אותו תחת כותרת כזו או אחרת, שגורמים לך להקצין את התמונה, למדי את הפרטים שמרכיבים אותה, וראי מה מתאים ומה לא מתאים לך. ואולי אז תוכלי לראות, למשל, שלמרות שיש שם דברים שאולי היית רוצה אחרת, הסך הכל שלו, כבן זוג, מפצה על כל אלה. ואולי לא. כשתראי זאת כך, אולי גם תהיי יותר שלמה עם החלטה שלךלכאן או לכאן.