תהליכים רגשיים בזוגיות

תאריך פנייה: 07.10.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
הילה
בעיה חמורה בזוגיות!
07.10.2005 • 23:30

שלום,
יש לי חבר כבר חצי שנה...בשלושה חודשים הראשונים הכל היה מושלם...שום דבר לא עצר מאיתנו לאהוב אחד את השניה,עם הזמן נהייתי יותר ויותר מרוחקת ממנו(רציתי יותר זמן להיות לבד עם עצמי ,להתמודד עם בעיות לבד פשוט כל הזמן לבד! אין לי דבר ספציפי לכוון עליו את הסיבה להתרחקות הזו) הדבר גרם למריבות ופרידות חוזרות ,כאשר הוא זה שכל הזמן ניסה לשנות את המצב ושנחזור להיות יחד.(באמת תומך בכל ומבין).ישנם רגעים שאני כן רוצה להיות איתו אך ברגע שזה קורה בפועל (שאנחנו נפגשים)אני נורא קרה ומרוחקת לא יכולה לחבק או לתת אהבה כמו שחברה צריכה לעשות(הוא נותן את כל אהבתו)אני כל הזמן מרגישה שיש לי איזה מחסום שעוצר בעדי מלהיות איתו . הדבר מאוד מתסכל אותי אני אוהבת אותו ,אבל למה זה בדרך כזו של קרירות?עקב המצב הזה נפרדנו סופית ,למרות שאנחנו רוצים להיות אחד עם השני אך כבר הרמנו ידיים לאחר כל הפעמים הקודמות שניסינו להציל את המצב.(אני לא יודעת אם יש צורך לציין זאת אך בעבר לא הייתי כך (קרה)לפני כשנתיים עברתי טראומה -מוות של חברה טובה)ומאז חיי השתנו מקצה לקצה-וזה עוד היה בתקופה עם משהו אחר ששם לב לשינוי שחל בי)בבקשה תגידו לי מה עליי לעשות כדי לשנות את עצמי?מחכה לשמוע מכם...תודההילה

ד"ר אורן חסון
מודעות לתהליכים רגשיים
08.10.2005 • 15:10

הילה יקרה,
עושה רושם שאת פועלת בכוחות מנוגדים. הראש שלך אומר לך שאת אוהבת אותו ורוצה להיות איתו, אלא שברגע שאת איתו, הרגש אומר לך משהו אחר, ומרחיק אותו. כנראה שהראש והרגש אצלך "לא מדברים מספיק זה עם זה" כדי שתביני מה באמת קורה. במילים אחרות – את לא מודעת מספיק לתהליכים הרגשיים שלך. העלית אפשרות סבירה מאד: בהחלט יכול להיות שיש לך חרדה מקירבה גדולה כדי לא לחוות מחדש פרידה כמו זו שחווית עם החברה שלך. זה דבר שאת צריכה לבדוק עם עצמך, ואולי מוטב שתסתייעי בפסיכולוג כדי להבין מה קורה לך, כדי שתוכלי להשתקם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083