תהליך רגשי לאחר פרידה

תאריך פנייה: 28.05.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
קרן
לבחור בין שני גברים
28.05.2011 • 11:39

שלום רב,
אני לקראת סוף שנות העשרים שלי. לאחרונה נפרדתי ביוזמתי מבין זוגי שאני מאוד אוהבת (וזה הדדי). נפרדנו עקב פערים בינינו שהיה קשה לגשר עליהם. יצא לי לצאת עם גבר חדש שמאוד מעוניין בי. גבר שעל פי רוב הפרמטרים מתאים לי. הבעיה היא שאני לא מצליחה להשתחרר מהבן זוג הקודם ולהתאהב בחדש. רוב הזמן אני מייחלת שהקודם איכשהו יחזור אלי ושאולי זה עוד לא סופי, שאולי הוא יתפשר/ישנה את גישתו ואז הכל יסתדר (כמובן שאני גם אצטרך להתפשר כי כל הבעיות לא תפתרנה..). אני "מחפשת את הפנים שלו" בכל גבר חדש וכל הזמן משווה אליו. חשבתי שהזמן ירפה אך זה לא קורה לגמרי. יכול להיות שאני אפספס את הגבר המתאים בגלל זה. או שאולי אהבה זה הכי חשוב ואני צריכה להתגמש יותר ולהישאר (יותר נכון לנסות לחזור) לאן שהלב מבקש ולא להקשיב לראש?תודה,מבולבלת וכואבת....

ד"ר אורן חסון
כשאת כמעט מוכנה
28.05.2011 • 23:46

קרן יקרה,
במובן מסויים, את פאזה אחת אחרי שלי, ששאלה את השאלה שלה מתחת. אבל עדיין לא השלמת את התהליך מבחינה רגשית. כאמור, הרגשות נעים ומשתנים לאט. את כותבת "לאחרונה נפרדתי ביוזמתי". מילת המפתח הראשונה היא "לאחרונה". תני לזה קצת זמן. מילת המפתח השניה היא "ביוזמתי" – שאולי עשית זאת כאשר עוד לא היית לגמרי שלימה, אבל כן לאחר שראית את המגמה והבנת אותה (ראי את התשובה שלי לשלי). האם תשובתי תעזור לך לזרז את התהליך הרגשי שלך, ומספיק בזמן כדי להצליח עם הגבר החדש שאת רוצה? - לא יודע. אם לא עכשיו, אז מאוחר יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
קרן
כשאת כמעט מוכנה
29.05.2011 • 21:47

תודה רבה