התמודדות עם פרידה ומשבר זוגי

תאריך פנייה: 28.05.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
איתן
גרושים
28.05.2011 • 15:03

שלום
אני פרוד כשנה וגרוש חדשייםאיך מתמודדים עם זוגיות חדשה של גרושתך?עברתי כמה וכמה טיפולים פסיכולוגיים ואני לא מצליח להרים את עצמייש לציין שהגרושין היו בהסכמה ועד השלב שבו נודע לי שלאישתי ישנה זוגיות חדשה הרגשתי ממש נהדר.

ד"ר אורן חסון
לוקחים אויר בין פעימת רגש אחת לשניה
28.05.2011 • 23:48

איתן יקר,
לוקחים הרבה אויר. לא כתבת אם יש לכם ילדים משותפים, שכן זה כשלעצמו עלול להכניס ללחץ. גם אם לא, לא קל להגיד לעצמך שהיא כבר לא שלך. גם לא קל להפסיק את ההשוואות בינך לבינה, ולהפסיק לחשוב שהנה, היא "הצליחה" ואז אולי סימן שאתה אשם ב"כישלון הזוגי" (ובכוונה במרכאות, כי איני יודע עד כמה זה היה באמת כישלון, או אולי צעד נכון לשניכם).כתבת שעברת "כמה וכמה טיפולים פסיכולוגיים" ואני מניח שאתה מתכוון לשנה האחרונה. אני לא בטוח אם "עברת", או רק ניסית. כי כמה טיפולים בשנה זה אומר שלא השלמת טיפול, אלא רק ניסית. אני גם לא יודע מה הכיוון שניסית בטיפול, ואם מדובר בטיפול ארוך טווח שלא היתה לך סבלנות להמשיך, או משהו אחר שלא התאים לך. זה אפשרי, אבל אולי מתאים לך עבודה מכוונת יותר ממה שעשית עד עכשיו. כלומר, מכוונת יותר להבנת הקשיים שלך, ומציאת פתרונות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
איתן
לוקחים אויר בין פעימת רגש אחת לשניה
09.06.2011 • 18:37

שלום
ד"ר אורןקצב פעימות הרגש כ"כ גדול עד שנגמר לי האויר.אכן כן יש לנו ילד משותף, ועוד שתי בנות של אישתי מנשואים קודמים בשנות העשרים לחייהן.הטיפולים שעברתי אכן הם בשנה האחרונה והפסקתי כי הרגשתי שזה לא כ"כ עוזר לי ובנוסף נראה לי שהמטפל השתעמם,האם אתה יכול להמליץ לי על מטפל או מטפלת מאזור רחובותהייתי מעדיף מטפל אקטיבי שיעיר הערות ויכוון אם צריך ולא רק יאזין וירדם.ישנו מטפל שעבד עם אישתי בעבר והיינו אצלו בכמה טיפולים בתחילת נישואינוהאם ללכת למטפל זה כי הוא מכיר את הנפשות הפועלות? או שלא כדאי?