זוגות צעירים: קשיים בהתחלה

תאריך פנייה: 19.07.2012 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
מתוסכלת
צריכה עזרה-לפני חתונה
19.07.2012 • 08:28

שלום,
אני ובן זוגי כבר 5 שנים ביחד ואמורים להתחתן בעוד כמה חודשים.הבעיה היא שאנחנו תמיד רבים על דברים קטנים כמו ניקיון הבית...המטלות בעיקרון מחולקות בינינו ככה שהוא שוטף ריצפה וזורק את הזבל ואני עושה את כל השאר.הבעיה היא שהוא תמיד אומר שאני לא עושה כלום ושהוא תמיד מנקה ועוזר לעשות כשזה לא התפקיד שלו בעיקרון ומה שקורה זה שאני באמת עושה הכל רק שאיך שהוא הוא לא שם לב בכלל שהבית נקי...כאילו מתנקה מעצמו ולא על ידי.אציין גם שאני עובדת 9 שעות ביום וכמה בפעמים בשבוע הולכת לחדר כושר (בשביל הבריאות) ולכן אין לי כל כך זמן פנוי והוא כרגע לא עובד משרה מלאה ומעדיף לבלות הרבה עם חברים שלו (ככה היה מאז ומתמיד וזה קצת מפריע לי)אני לא יודעת מה לעשות...אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני אבל אני מפחדת שזה ישבש לנו את הקשר.בבקשה תעזור לי....מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
כשההתחלה לא חלקה מספיק
20.07.2012 • 13:57

מתוסכלת יקרה,
קורה לכם כנראה מה שקורה לזוגות צעירים רבים בעת תחילת הקשר, כאשר הם עוברים לגור ביחד, ואולי לפעמים בעיקר לאחר שהם מתחייבים זה לזה - לקבוע איך ייראו החיים שלהם אחר-כך. כי התחושה היא שכל עשייה ומטלה שעושים עכשיו, יישארו כתקדים לנצח. אם היחסים ביניכם מושתתים הרבה על רצון טוב וגמישות, זה יותר קל. ואם החשש והחרדות וחוסר האמון גוברים, מתחילים את המלחמות מוקדם ככל האפשר, מיד לאחר שהקשר כבר "מובטח". וזה כבר משבש לכם את הקשר.קראי בבקשה את המאמר שלי "חיזוקים חיוביים הם הזוגיות". אולי הוא ייתן לך כיוון איך ליצור רצון טוב בצד השני. ובצד זה, אם את מרגישה שקשה להתמודד עם זה, ושיש עדיין בעיה בתקשורת, אנא קראי עלייעוץ זוגי לזוגות בתחילת הדרך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מתוסכלת
כשההתחלה לא חלקה מספיק
23.07.2012 • 11:53

תודה רבה....