תגובת יועצת נישואים: מה לעשות?
רחלי
יועצת נישואים
⌄
אני ובעלי הולכים ליועצת נישואים מזה חודש.בפעם האחרונה שהיינו אצלה , בעלי פגע בי מאוד ולכן בכיתי. היועצת אמרה לי ואני מצטטת: "למה את עושה דרמה? אני מתפלאת מהתגובה שלך".בעקבות תגובתה, בעלי מרשה לעצמו להגיד לי כעת את מה שהיא אמרה ברגע שאני בוכה. זה פוגע בי מאוד, כי הוא מרגיש שנתנו לו לגיטימציה לפגוע בי.השאלה שלי, האם התגובה שלה היא לגיטימית ומקצועית?האם אין סיבה שאני ארגיש כלפיה חוסר אובייקטיביות מעכשיו והלאה?אודה לכם על תשובה.
ד"ר אורן חסון
מקצועיות של בעלת מקצוע
⌄
רחלי יקרה,
אני מניח שבחרתם יועצת נישואים מקצועית (אני לא יודע, אני מניח). אם זה כך, היא אמורה לדעת מה היא עושה. ייתכן שיצרת אצלה רושם מסויים, וגם אם התגובה שלה לא נכונה, את צריכה לשאול את עצמך מה גרם לה להגיב כך, או בכלל להרגיש כפי שהיא הגיבה. אולי משהו בתגובות שלך לדברים שהוא אומר ועושה, באמת מוקצן וחסר פרופורציות. אני לא יודע, אני מבקש ממך לבדוק זאת.ייתכן גם שזו היתה מטרתה – קצת לזעזע אותך. אם היא מקצועית, ושולטת בתגובות שלה. וגם ייתכן שהיא מגיבה באופן לא מקצועי. גם זה אפשרי. אבל לפני כן, כאמור, בדקי את עצמך, ונסי קודם לתת לה את הקרדיט שיש סיבה לתגובה שלה, מקצועית, או לפחות רגשית. אולי תלמדי מזה משהו חשוב על עצמך.