תגובה נכונה לבן זוג
ליהי
רוצה לא רוצה רוצה לא רוצה...?
⌄
אורן שלום,קראתי את מה שכתבת על חיזוקים חיוביים, אני מאוד צריכה אותם במערכת זוגית שלי, וגם את האיך אני גאה בך...יפה מאוד....ועוד אמירות בסגנון, אבל באופן מפתיע הבן זוג שלי אומר שהוא לא זקוק להם (לכל הכבוד אני מתכוונת) ...ושזו רק אני שדורשת אותם כל הזמן...מצד שני כשאנחנו רבים הוא אומר שאני באה אליו רק בטענות...ולא נותנת לו פידבקים חיוביים...זו רק אני או שזה מבלבל?? אני פשוט עוד לא פגשתי את האדם שלא צריך מילה טובה עד שהכרתי את החבר שלי...והנה עוד סתירה- החבר שלי וענייני הרגש לא חברים כל כך טובים, אתמול הוא מספר לי שסבא שלו שחשב שהאשים אותו בגניבת כסף לפני מספר שנים התנצל בפניו , תוך כדי היו דמעות ניגובי עיניים וכאלו ואז אני אומרת לו שהוא עשה לי את היום בכך שהוא פתח את זה בפניי ובכלל אם הוא נפתח אליי ככה..ואז טיק טק הוא "ארז" את עצמו בחזרה ואמר לי : דווקא מזה את נלהבת ואת זה את צריכה? אני לא כזה, זה לא קורה לי הרבה, בדרך כלל אני אדם שכלום לא נוגע בו חוץ מהדברים הבאמת קרובים, אני לא מתרגש מכלום...אני אדם ששם-----על הכל...(הוא די מתנהל ככה בחיי היומיום אז אני יכולה להאמין לו), אני יודעת שהייתה לו ילדות קשה ואני מתארת לעצמי שאחת הסיבות שהוא והרגשות שלו לא ביחסים טובים (לפעמים דווקא שהוא צריך להיות שם הוא מפתח אדישות- האדישות מגינה עליו , יוצרת שילדה) בזמן האחרון הוא חטף הרבה ביקורות מצידי גם אז הוא די נסגר בפניי, אבל איך אני אמורה "לאכול" אותו? מה כל זה אומר?
ד"ר אורן חסון
כן רוצה, אבל צריך לדעת איך לעשות..
⌄
ליהי יקרה,
אם הוא אומר לך שאת מגזימה, את כנראה לא עושה זאת נכון. גם במקרה שאת מתארת. היית מחבקת אותו, זה היה מספיק. הוא צריך תגובה מינורית בתור חיזוק חיובי, ולא לדעת שאת מחזקת אותו. ליטוף, חיוך, חיבוק כאשר זה משהו עוצמתי יותר, או נשיקה, וזהו. או תודה, כאשר הוא מגיש לך משהו, או עשה בשבילך משהו.