התמודדות עם שינוי בזוגיות
אלמונית
תפיסת היופי עבור גבר...
⌄
אורן שלום,לפני שנה אחותי הקטנה התחתנה והלכתי לשם עם בן הזוג שלי, אני נחשבת לבחורה נאה אבל אני לרוב לובשת סחבות- המוטו שלי בחיים הוא מה שנוח ולא מה שיפה...ככה הבחור שלי גם הכיר אותי. ביום של החתונה סטיתי ממנהגי והחלטתי לרצות את אמי אני מודה שגם עבורי זה היה מרענן ללבוש שימלה, עקבים להתאפר ולעשות תספורת העניין הוא שמפשוטת העם שרגיל אליה בן זוגי הפכתי לאיך להגדיר את זה במילים שהוא השתמש בהם ביום שאחרי- "נראית כמו כוסית ביצ'ית/ זונה" , רק מלכתוב את הדברים האלו אפילו שנה אחרי אני כעוסה כי מה ש"פרחי" בכל מה שכתבתי עד כה זו השפה שבחר להשתמש בה והדרך של בן זוגי- הוא לא רקד איתי כל הערב והיה עסוק לשבת בצד על הספסל (אין צורך לציין שהוא די בן משפחה אצלנו ואנחנו אמורים להינשא לפחות היינו) , מהכעס שלי כלפיו שתיתי אולי כוס אחת יותר מדי של אלכוהול ומה שיצא מזה שביליתי את החתונה של אחותי בגפי שיכורה. בשבוע אחרי רציתי להיפרד אבל הוא התנצל ואמר שאני הכי יקרה לו בעולם...נשארנו ביחד אבל האמון שלי בו ירד וגם הערכה. ועכשיו רק מגיעים לבעיה אני מרגישה שאם הוא הצליח להתנתק ממני כאילו אני זרה לו רק כי התלבשתי שונה לערב אחד בלבד (ואפילו לא מדובר על מחשוף רק לצורך ההבהרה ..) מה יהיה אחרי הריון עם סימני מתיחה ועשרים קילו ספר? זה משהו שהוא בכלל יוכל להתמודד איתו? היום העלתי את הסוגיות הלא פתורות האלו והוא טען שאני מעולם לא סלחתי לו ושזה כבר לא יעזור לו להתנצל אבל ניסיתי לשתף אותו בחשש האמיתי שלי ומה שהוא אמר שהוא נגעל מבחורות שנראות כמו בפורים, עכשיו הוא מבלבל כי בו זמנית לאחרונה הוא אומר לי שאני לובשת סמרטוטים וזה מביך אותו אם אני נכנסת עם הכפפות של הקטנוע לתוך הקניון...ושיש לו חוש אסטטי ושגם לי צריך להיות כזה- אמרתי לו שככה הוא קיבל אותי וככה נוח לי עם עצמי. פתאום עשה רושם מהשיחה שהמראה זה משהו שכל כך חשוב עבורו...הוא אמר לי שהוא לא יודע כרגע אם הוא יוכל לדמיין את עצמו עם שק תפוח אדמה לידו, אבל שאולי במהלך השנים זה יהיה בסדר, מעבר לזה הוא אמר שהוא מרגיש שזה הקו המנחה של כולם , ושיופי זה חלק נכבד מההחלטה שלנו להיות עם מישהו, אבל למה נראה לי פתאום שזה חלק כל כך חשוב? במילים אחרות שאילולא זה סביר להניח שיתכן והוא לא היה איתי, מה יהיה כשאני אתחיל להשתנות פיזית? הוא ישאר איתי עדיין? זו נקודת הפתיחה של כל הגברים? אם כן איך זה שאני רואה בחורות שמנות ומכוערות שגברים מטורפים עליהן? אגב, כששאלתי אותו את אותה שאלה הוא אמר שאם הם היו נראים טוב והייתה להם האופציה להיות עם אישה יפה אז הם היו קופצים על האופציה הזו. ניסיתי לקצר כדי לא לשעמם אותך ולכן בסוף זה יצא קצת מתפזר...אני אשמח לדעת האם זו הכנות שמסתתרת מאחורי כל גבר או זו הכנות שמסתתרת מאחורי הבן זוג הספציפי שלי...
ד"ר אורן חסון
החופש לחשוב, והחופש להרגיש
⌄
אלמונית יקרה,
מכתבך ארוך מדי, וקראתי אותו ברפרוף. אני מקווה שתפסתי נכון את רוח הדברים:משהו קרה ביניכם. משהו חדש. ועוד לא התאקלמתם. התחלתם לדבר על זה, וחשוב שתמשיכו, כדי להבין טוב יותר זה את זו. כדי ללמוד עוד על תפיסות עולם, שלך ושלו, "לשפשף" אותן ביחד, עד שתקלו על הפחדים של שניכם, כל אחד מכיוון אחר.ואולי... אולי אפילו כדאי, בתאום איתו, כמובן, תתחילי "להתחפש", ולראות איך אתם מסתדרים עם זה בחברה. כלומר, ללכת עם אותו לבוש, למשל, לבית קפה בקניון. או בלבוש "הכפפות". לימדו זה את זו מחדש בתנאים השונים, ויכול להיות שהפתיחות הזו תיקח את שניכם למקום טוב יותר. או להבנה שאינכם מתאימים. גם זה אפשרי. אבל יש לזה סיכוי רק אם תעשו זאת מתוך סקרנות ובחינה עצמית, ולא מתוך בחינה זה של זה ומתוך חיפוש היכן להיפגע. הכי קל להיפגע, וזה לא מה שאתם באמת רוצים לעשות.