תגובה מנומסת להצעה רומנטית

תאריך פנייה: 27.01.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יובל
איך להגיד לו? איך להגיב לו?
27.01.2011 • 16:26

שלום,
קודם כל תודה על התשובה הקודמת העלאת לי נקודה למחשבה.שנית, יש לי שאלה שמאז ומתמיד לא באמת ידעתי כיצד לענות עלייה ואולי גם אתה לא כ"כ תדע כי זה תלוי באדם עצמו אבל סתם כדי להתייעץ.אני בכיתה י"ב, אם מישהו מהשכבה שלי בא אליי בשיא הרצינות ואומר לי בפנים בצד אני אוהב אותך ואני כל הזמן חושב עלייך ורוצה להיות איתך. אולי לא בדיוק במילים האלה אב זה בעיקרון הולך ככה. מה אני אמורה להגיד לו? מה אני אמורה להגיד לו אם אני רוצה גם? מה אני אמורה להגיד אם אני ממש לא רוצה? ומה אני אמורה להגיד אם אני רוצה לבחון זאת?ככה בדיוק שמישהו מדבר איתך פנים מול פנים 4 עיניים ואומר לך את זה איך אני אמורה להגיב לו ישירות מבלי שהוא יפגע ומבלי לצאת פדחנית?תודה

ד"ר אורן חסון
להגיד, אבל לא להודות?
28.01.2011 • 00:37

יובל יקרה,
אם נצא מתוך הנחה שהוא לא מתכוון לפדח אותך אחר-כך בפומבי (ואולי כן, אבל אין לי דרך לדעת את זה – זה משהו שתצטרכי להעריך בעצמך), ושהכוונות שלו אמיתיות, את צריכה להגיב לפי מה שאת רוצה, גם אם את לא חייבת להיות לגמרי מפורשת. כלומר, אם את לא מעוניינת, היי מנומסת, ותגידי שאת מוחמאת, אבל תודה לא. ואם את כן מעוניינת, את יכולה לומר "אני עוד לא יודעת, אז בוא נתחיל ונראה איך זה ירגיש לנו" או משהו בנוסח הזה, מבלי להתחייב שאת רוצה, אלא שאת מוכנה באמת לראות אם תרצי בהמשך יותר מאשר רק לבדוק. או, את יכולה להזמין אותו ללמוד איתך משהו משותף, ולתת לדברים לזרום משם והלאה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083