תגובה לשיחה עם שרון
דקל
האם זה יכול להצליח ? תגובה של החבר
⌄
אני גבר בן 34 מאורס לבחורה מקסימה בת 26 ואנו יחד כשנתיים .לאחר כשנה היא העלתה את נושא הנישואים ואני קצת התבלבלתי ולא ידעתי מה לומר בעניין מפני שלא ידעתי מה אני רוצה ,היו לי חששות וספקות פשוט הייתי ממש מבולבל וחסר אונים ,מצד אחד אני מאוד אוהב אותה , רוצה אותה ונהנה בחברתה וכשאנחנו יחד הרוב בסדר גמור ומצד שני יש את כל ההיתלבטויות , חששות וספקות בכל זאת זו החלטה חשובה להמשך חיינו וכנראה לקחתי את ההחלטה הזו יותר מדי רחוק וזה כתוצאה מהפחד מהחששות .מאז שהיא העלתה את נושא הנישואים ואני אמרתי שאני לא יודע כאן בעצם התחיל להיות קשה . התחלנו לריב על כל דבר קטן , אני מאמין שזה כתוצאה מתסכול של חוסר הידיעה שלי ואני מבין את זה וזו אחת הסיבות שכן נשארתי .רציתי שהדברים יבואו ממני אבל היא תמיד היתה מקדימה אותי ואז היה נראה כי היא זו שדוחפת ומנסה לקדם את הקשר בנינו ולא אני .בכל פעם שהיו קצת רגעים קשים היא רצתה לקום וללכת ואני הייתי משאיר אותה כי באמת חשבתי שזה יכול להצליח .קבלתי החלטה והצעתי לה להתחתן כמובן מרצוני החופשי ולא מלחץ או משהו כזה ,היא ענתה בחיוב והיתה מאוד מאושרת חשבתי שבעצם הדבר ,הרוחות ירגעו ובאמת נוכל להנות אחד מהשני . אני עצמי התחלתי להנות מאוד מהעניין . אבל בגדול טעיתי , כשיש שוב רגעים קשים או ויקוחים על דברים מסויימים היא שוב רוצה לקום וללכת .היא כל הזמן חושבת שהיא לא חשובה לי , שלא אכפת לי , שאני לא דואג לה וכו' .תמיד אומרת לי על איך שאני מדבר או מתנהג לאחרים ושהיא לא מקבלת לפחות את אותו יחס אם לא יותר .יכול להיות שאני לא מראה את זה וכאן הטעות שלי כי אני באמת חושב אחרת .יש לנו חילוקי דיעות על דברים מסויימים שלפעמים קשה לנו להגיע לידי החלטה כי שנינו עקשנים .אני רואה את הדברים יותר פשוטים ולא נכנס לעומק להבדיל ממנה .אמרתי להשאוליאני יבוא אליה בערב ( אנו לא גרים יחד כרגע ) ובסופו של דבר לא הגעתי , בדיעבד אני יודע שזה מעצבן אותה אבל שכחתי ואמרתישאוליאני יגיע ומכאן זה מגיע למצב שהיא רוצה לקום וללכת .אמרתי לה שאפשר לחסוך את כל הכאב כבר בהתחלה , אם אני שוב טועה ואומר"אולי" שפשוט תגיד לי " אל תגיד אולי פשוט תגיד אתה בא או לא " אבל היא אומרת שהיא גם נפגעת וגם צריכה לפתור את העניין ,זה ממש לא נראה לה . אני אשמח לתשובה אם אני טועה או לא .דבר שמאוד מפריע לי כרגע במערכת היחסים , היא רואה אותי ממש אהפך ממה שאני באמת וכל זאת כתוצאה מהשתלשלות הארועים מפני שבהתחלה היא ראתה אותי אחרת . הבלגן התחיל מאז שעלה נושא החתונה והאי-ידיעה שלי .ד"ר אורן חסון , זה מה שיצא לי אני מקווה שכתבתי מספיק ברור בכדי להבין מה עובר לי בראש .אני אשמח אם תומר לי כמה דברים על עצמי בכלל ועל הזוגיות בפרט.תודה ולילה טוב .
ד"ר אורן חסון
כן, אם תבינו את מקור אי ההבנות
⌄
דקל יקר,
עניתי לך בהמשך לשיחה עם שרון, למטה.