בגידה ורגשות: מה באמת קורה?
מה לעשות
בגידה
⌄
יש לי חבר במשך כמעט שלוש שנים אני מאוהבת בו בטירוף, הוא הראשון שלי בהכל.ולא מזמן בגדתי בו עם בחור אחר...אני ממש מבולבלתלספר? או לשכוח לגמרי מהסיפור?
ד"ר אורן חסון
טרוף
⌄
מה יקרה,
יש לי רושם שאת חיה בהכחשה. לו היית מאוהבת בו בטרוף, לא היית מעלה בדעתך להתפתות לגבר אחר. אז את אולי מאוהבת בו, ייסורי המצפון שלך והפחד שלך מנטישה שלו בעקבות הבגידה שלך אולי מעצימים את התחושה הזו היום, אבל אני חושש התחושה הזו שלך היא בעיקר שילוב של חרדה וצורך, יותר מאשר כל תחושה אחרת. כשעשית זאת עם גבר אחר, את לא היית מאוהבת בו בטרוף, וזה נכון כמעט מעצם הגדרת האהבה, שהיא יצירת תחושה פנימית של מחוייבות.כרגע, השאלה היא מה כדאי לך. וזה תלוי בשני גורמים עקריים: האחד הוא ההשפעה של הסיפור הזה על החבר שלך, ועל הזוגיות שלכם, והשני הוא היכולת שלך להתמודד עם ייסורי המצפון שלך. ככל שהסיכון לזוגיות על-ידי גילוי הבגידה לחבר גדול יותר, כך מוטב פחות לספר לו. וככל שייקשה עליך להתמודד עם ייסורי המצפון שלך, כך מוטב יותר לספר לו. ואם גם קשה לך מאד להתמודד עם זה עד כדי הרס הזוגיות מבפנים (כי לא תוכלי להתמודד עם התחושות שלך), וגם את יודעת שהוא לא יוכל להתמודד עם גילוי הבגידה שלך והזוגיות לא תעבוד כי הוא יעזוב אותך (כי הוא לא יוכל להתמודד עם התחושות שלו), אז אין לך ברירה אלא לוותר על הזוגיות, כי מה שלא תעשי, לא יעבוד.וכמובן, הזנחתי אפשרות נוספת: שקיים סיכון משמעותי שזה יתגלה לו ממישהו אחר. במקרה כזה, אם הסיכון הוא גבוה מאד, ואם הוא יסלח לך יותר בקלות כאשר זה מגיע ממך, אז אולי מוטב שהוא ישמע זאת ממך. ובכל מקרה, דעי לך שתנאי הזוגיות שלכם ישתנו ברגע שאת מספרת לו, שכן הוא יאבד בך את האמון שלו. ובצדק.בעיקרכאשר את אומרת שאת מאוהבת בו בטרוף. כי אם זה לא עזר לעצור אותך הפעם, מה כן יעצור אותך בפעם הבאה?