תגובה לאכזבות בזוגיות

תאריך פנייה: 09.07.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ג
מחפשת אשמים..
09.07.2014 • 11:58

שלום,
אני אוהבת את בעלי בסה"כ, הוא בן אדם טוב. שנינו בני 28. אנחנו רבים הרבה מאוד, ולאחרונה הגעתי למסקנה כי אני נוטה להאשים אותו בכל דבר. אני כל הזמן מחפשת את האשמה שלו בכל דבר ותמיד בסוף זה יוצא שאני לא מרוצה ממה שהוא עושה כי הוא, איכשהוא, לא עשה את זה מספיק טוב.. וזה דבר שגורם לו להיות מבואס וגם גורם להרבה מריבות בינינו. חשבתי על זה והבנתי שגם אבא שלי הוא ממש כזה, תמיד מנסה להטיל את האשמה על כל ענייניו אצל אחרים. תמיד הוא בסדר וכולם לא.אוף קשה לי עם זה שאני ככה, ואני גם לא חושבת שאוכל להשתנות. אני מנסה אבל לא מצליחה, הראש שלי פשוט רגיל לפעול ככה. מה עושים??

ד"ר אורן חסון
דרכים אחרות להגיב לאכזבות
13.07.2014 • 18:36

ג יקרה,
אף אחד לא אוהב להיות מואשם באופן תמידי. לא כאשר הוא אשם, ובודאי שלא כאשר הוא לא אשם, או לפחות לא כל הזמן. זה מוריד את הביטחון, ומפחית את תחושת השלווה שאמורה להיות בזוגיות, והיא כל כך חשובה.עשית את הצעד הראשון הנכון, והוא להבין שאת מגיבה לא נכון. עכשיו את צריכה לדעת שיש דרכים אחרות להגיב כשאת מאוכזבת ממשהו, וכשמשהו לא יוצא כפי שאת מצפה שייצא. את יכולה לחפש אלטרנטיבות, בתגובה למצבים כאלה. ובכל זאת, חשבי גם על אפשרות של טיפול. בנושא שכזה יש אפשרות לטיפול קצר מועד (כחודשיים-שלושה). העובדה שהכרת בבעיה כבעיה שלך, ושאת לוקחת אחריות, מעודדת אותי לחשוב שלא תצטרכי יותר מזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083