תגובה לא הוגנת: מה לעשות?
אלינה
הפרעה בזוגיות
⌄
היי,
אז הסיפור הוא כזה אני בת 24 וחבר שלי בן 25, אנחנו ביחד כבר 10 חודשים ועד כה הכל היה טוב ויפה, כן אומנם לפעמים היו מריבות וויכוחים אך כמו בכל זוגיות כזו או אחרת.
לפני 3 ימים ישבנו ביחד ורצינו להזמין אוכל הביתה אז הוא הלך להוציא כסף וכשהוא חזר הוא סיפר לי שכשהיה ליד הכספומט הוא ראה מישהי שהיה איתה בקשר והם סתם דיברו מה קורה,מה נשמע וכאלה. מיד לאחר שהוא סיפר לי היא שלחה לו הודעה והוא שאל אותי מה לענות לה אני אמרתי:" אתה לא חייב לענות לה, ודבר שני לא אגיד לך מה נכון לעשות ומה לא", הלכנו למטבח לאכול והיא ממשיכה לשלוח לו הודעות וברוב חוצפתו הוא ממשיך ועונה לה.
אני התפוצצתי ואמרתי לו שהוא צריך לשים גבול ולהגיד לה להפסיק עם ההודעות האלו כי זה פוגע ומעליב שהוא לא אומר לה שהוא נמצא איתי והוא מצידו או ר לי שהיא יודעת שיש לו חברה אך לי זה לא מספיק כי לא אכפת לו שיש לו חברה ועובדה שהיא ממשיכה ושולחת לו הודעות, הוא אמר שהוא מצטער ושבאמת היה צריך לשים גבול וכשלהבא יבין וישים את הגבול. קיבלתי את הסליחה והמשכנו רגיל למרות שכל היום למחרת התפוצצתי מבפנים והרגשתי פגועה מאוד.
יום למחרת בערב הוא אסף אותי למסיבה של חברים וסיפר לי בדרך שהיא שוב שלחה לו הודעה היום שבהודעה היא שאלה אותו אם הוא חושב שאני האחת שלו? (ברוב חוצפתה), וכששאלתי מה ענה לה הוא אמר שהוא לא ענה לה על זה כי היא לא חשובה לו ושהיא לא אמורה לדעת מה קורה אצלו בזוגיות, ואני כבר ממש התפוצצתי אמרתי לו שהוא חוצפן שהוא לא שם גבול ברור ואומר לה להפסיק עם זה, אמרתי לו שהוא יודע שהאקס שלי בגד בי ושככה זה התחיל מההודעות המפגרות האלה ולמרות זאת הוא עדיין בוחר להתעלם ממנה ולא להגיד לה עד שהוא באמת שלח לה להפסיק עם זה ושזה לא מתאים.
אומנם הכול הסתדר והוא באמת התנצל מספר פעמים ואני מרגישה שסלחתי לו בלב שלם ואני ממשיכה לסמוך עליו בדיוק כמו בעבר, רק שהבעיה היא שאתמול כאשר הוא נכנס להתקלח בדקתי לו בפלאפון וראיתי שהוא מחק את כל ההודעות ממנה....
מה זה אומר? שיש משהו שהוא מסתיר ממני? או שפשוט הוא מחק את זה כי היא חסרת חשיבות מבחינתו כמו שהוא אומר והוא פשוט לא רוצה שההודעות שלה יישארו אצלו?
ד"ר אורן חסון
כשהוא לומד בהדרגה, ולא יודע מראש
⌄
אלינה יקרה,
אני מבין את הפגיעה שלך, ובעיקר כי את מצפה שהוא יבין מהי אקסלוסיביות זוגית בעצמו, ויבין שהוא אמור "להגן עלייך" מפני פגיעות וחוסר התחשבות ברגשותייך. מצד שני, אולי את קצת לא הוגנת. אחרי הכל, הוא שאל אותך מה לענות, והתשובה שלך השאירה אותו עם האופציה להמשיך ולהתכתב איתה, כי לא היית ברורה מספיק. לא בהתחלה לפחות. ומצד שלישי, כאשר כן היית ברורה, הוא עשה את מה שביקשת.והוא מחק את ההודעות, מן הסתם, כדי שלא תכעסי עליו. למשל, על זה שהוא שומר את ההודעות. למשל, כי הן עדות שתרגיז אותך בכל פעם שתראי אותן. אבל כשאת כועסת עליו, כי נפגעת מכך שלא הגיב כבר בהתחלה כפי שרצית, לא משנה מה הוא יעשה, כי תמשיכי לכעוס עליו. נכון?