שתיקה במריבה: מה עושים?

תאריך פנייה: 26.07.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נשואה
התלבטות
26.07.2012 • 23:06

שלום
אני בת 25 נשואה מזה 4 חודשים בעלי בן 33 אנחנו ביחד כבר 3 שנים ..גרים ביחד רק לאחר הנשואים מאז אני לא מרגישה בנוח עם הקשר פשוט בעלי עוברת עליו תקופה קשה או פשוט זה הטבע שלו לא מצליחה לגלות כי מאז שהכרתי אותו הוא כזה אבל גם לפעמים מרגישה שזה בגלל הנסיבות שהוא נמצא בהם הוא הגיע מחו"ל בארץ אין לו כמעט חברים רוב הזמן אנחנו ביחד ומצד שאין מרגיש שהוא לבד בגלל שהוריו מתו שהוא היה קטן אין מי שיתמוך בו הכוונה ליותר בצד הכלכלי אנחנו נמצאים באופן זמני בארץ חוזרים שוב לחו"ל לאן שהיה שם אין לו בית צריכים לקנות אז אולי גם זה גורם לו להילחץ מבחינה כלכלית יש גם לחץ בעבודה בינתיים גרים בשכירות מוצא הרבה כסף על השכירות כמעט ולא נשאר כלום מהמשכורת אני גם לחוצה מזה אני עובדת באופן חלקי כי אני לומדת ומכסה את ההוצאות שלי..הבעיה שהוא מתעצבן לפעמים בלי שום סיבה לא מתקשר איתי כשאני שואלת אותו עונה במילה ושותק לאורך כל הדרך אני תומכת בו מאז שהכרנו ומראה לו אופטימיות אך בזמן אחרון נמאס לי מהמצב כי גם לי יש לחצים בלימודים בעבודה וכל מיני דברים את זה הוא רואה אך לא יוזם לדבר איתי משאיר אותי במצב נפשי גרוע אבל בתוכו הוא לא מרגיש טוב אך לא יוזם להתחיל לדבר על זה להסביר את עצמו..כך שלפעמים אני מתלבטת אם הבחירה שלי היתה טעות ונשאיתי לבן אדם לא זורם ולחוץ רוב הזמן אשמח אם תעזור לי כי זה באמת חונק אותי כי אני אוהבת אותו ומפחדת שיבוא יום והוא יפסיק להחליף איתי את אותם רגשות..

ד"ר אורן חסון
מה שתסכול מתמשך עלול לעשות
28.07.2012 • 21:41

נשואה יקרה,
יש אנשים שמשתתקים בעת מריבה, ושומרים על שתיקה לאורך זמן. זה קורה מסיבות שונות, וזה מתסכל את הצד השני ללא ספק. אולי הוא חושב שהוא לא יכול לשנות בין אם יאמר ובין אם לאו, ואולי הוא לא רוצה לומר דברים מיותרים כאשר הוא כועס, ואולי הוא שותק כי זה פוגע בך, ואולי... עוד אפשרויות קיימות. כך או כך, זה סימן מובהק לכך שיש לכם קושי בתקשורת. כלומר, עובדה, נכון? אתם לא מצליחים לדבר בעת לחץ וכשאינכם מסכימים על משהו חשוב. כדאי שתלכו ליעוץ זוגי ותלמדו איך לעשות זאת. הדבר אפשרי. אני מניח שאם החלטתם להינשא, הבסיס שלכם הוא טוב. כלומר, כל יתר הדברים, או לפחות רובם. יש לכם סיבות טובות להיות ביחד. כדאי, לפני החלטה שאתם לא מתאימים ופרידה, לבדוק לפחות את האפשרות של תיקון היכולת שלכם ליצור תקשורת ראויה. זה בהחלט אפשרי. וכפי שכתבת - מאד לא רצוי לתת לתסכול להימשך, מכיוון שתסכול מתמשך משפיע גם על רגשות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083