חיבור קשרים: תובנות וטיפול
מורן
זקוקה להכוונה
⌄
שלום
אני בת 28 ואני מנסה להבין את הבסיס לבעיות שלי ביצירת קשרים בריאים.יצאתי עם גבר מעל 10 שנים והיום אני נמצאת עם גבר שאני לא אוהבת ואני בטוחה שהוא לא מתאים לי. כשאני מנסה לסיים את הקשר אני משתכנעת מהר בניגוד לכל דבר הגיוני שעובר לי בראש קודם לכן, כאילו קשה לי לומר לו לא.1) עברתי התעללות מינית בגיל 7 ואף פעם לא שוחחתי על זה עם אף אחד. לפני שלושה חודשים נוכחתי לדעת שאיבדתי חברה טובה כי לא יכולתי לתמוך בה כאשר היא עברה הטרדה מינית מצד אותו אדם לפני שנה וחצי בערך. עד היום אנחנו לא מדברות וקשה לי לדבר על זה איתה בכדי שתבין.2) מגיל 14 החיים בבית סבבו סביב בריאותו של אבי שנפטר לפני ארבע שנים כשאני לצידו בבית החולים לבד. אבי היה אלכוהליסט וחולה אפילפסיה הוא הרבה ליפול ולגרום למצבים מביכים מחוץ לבית.3) במשך כל תקופת התיכון שלי בחרתי ללמוד בפנמיה רחוק מהבית.אני יודעת שאיכשהו כל הדברים האלו קשורים למה שקורה לי אבל עדיין לא מצאתי את התשובה, אני מאמינה שברגע שאבין איך זה משפיע, אדע איך להתמודד.
ד"ר אורן חסון
הכוונה
⌄
מורן יקרה,
את מנסה לחבר את כל הקשרים הללו במשך שנים, וטרם הצלחת. זה יהיה יומרני מצידי לעשות זאת בכמה דקות.לא תמיד כל הדברים קשורים, ואולי לא את הכל את צריכה לחבר לתובנה אחת באשר לתכונה או לדרך חשיבה והתנהגות אחת. ייתכן שכל החלטה, מבין ההחלטות ודרכי הפעולה שאת עושה היום, קשורה להערכה שלך של הצלחה, של כאב שייגרם לך ממנה, או של כאב שייגרם לאחרים, שאת רוצה להימנע מהם, ואת רגישה להם יותר מאחרים (כנראה בגלל סיבות הסטוריות שלך). אבל אם את רוצה לנסות ולמצוא דגם ברור יותר ותובנות מעמיקות יותר, תצטרכי להגיע לטיפול מסודר.