פער בתקשורת מינית - עזרה מקצועית
יעל
המטה המעופפת
⌄
שלום,
אני ובן זוגי בתחילת שנות השלושים לחיינו. אנו יחד למעלה משנה ומתגוררים יחד חודשים אחדים. בחודשים האחרונים התעורר ביתר שאת קושי שהיה קיים מתחילת הקשר: הפער בינינו בצורך במגע, וגישה שונה למין. אני זקוקה למגע פיסי, נהנית מחיבוקים וליטופים, ובן זוגי, למרות שנראה כי נהנה מכך אף הוא, אינו יוזם ולעיתים אף "קופא" עד מרחיק ניסיונות התקרבות שלי. שנינו בעלי ניסיון מיני עשיר, אך אני מנוסה יותר במין במסגרת קשרים ארוכי טווח, והוא "בכיבוש". גישתי למין משוחררת יותר, אני נהנית ממשחק וגיווון, ולרוב נענית בשמחה ליוזמה חדשה. בן זוגי שמרן. הוא מתקשה לשוחח על הנושא, רואה בשיתוף בתשוקותיי "גסויות", נרתע מפתיחותי. במפגש מיני מתקשה לשתף פעולה, נע בין כיבוש להתמסרות מוחלטת. מנסיוני הדרך להתקדמות היא אימון... אך ניסיונותי ליזום ולשתף בצרכים שלי נחווים כאיום, "הפעלת לחץ" לדבריו. הוא חש שאינו מספק אותי, ובוחר בהימנעות שמעצימה את תחושת הדחייה שלי. גם מגע פיסי שאינו מיני נתפס כמסוכן, פוטנציאל לפיתוי. ניסיתי להניח לנושא, לא לדבר או ליזום, אך לא נראה שינוי מצידו. לדבריו "עובד על הנושא", אך לא ברור כיצד. אני שוכבים בממוצע פעמיים-שלוש בחודש, חפוזות ומתסכלות, והמצב מבחינתי בלתי נסבל. לחץ מתגבר לאחרונה חסל סופית את הליבידו. אני אגב, מוצאת את המין מרגיע ומשחרר בתקופות מתח... המין הנעדר מרחף מעלינו כעננה שחורה, ואני חשה כשזיף מיובש ומריר. מה עושים?
ד"ר אורן חסון
פער בתקשורת המינית
⌄
יעל יקרה,
ביחס אליך, הוא חי מינית בפאזה אחרת, עם יותר עכבות. אתם צריכים ללמוד לגשר על פערי התקשורת המינית שלכם, וכדאי שתעשו זאת בעזרת טיפול מיני, לא בגלל שיש לכם בעיות פיזיולוגיות, אלא בגלל שיש לכם מידה שונה של פתיחות. צד שלישי יכול להקל עליכם ליצור את התקשורת - לך, להתגבר על התסכול ולהוריד ממנו לחץ, לו, להתגבר על הפחדים, לדבר על זה, ולהיפתח.