זמן התאוששות מאכזבות
ציונה
מה קורה לי...
⌄
שלום.
..אני בחורה בת 28 בשנתיים האחרונות לא הייתי בקשר זוגי וחוץ ממספר פעמים בהם יצאתי עם בחורים לא התאהבתי או נקשרתי מאחר והייתי שבורת לב אחרי מערכת יחסים שכשלה.לאחרונה הכרתי בחור מקסים בטיול עם חברה, היינו ביחד, שוחחנו והיה כייף..ובאיזה שהוא מקום הרגשתי משוחררת מאותם רגשות שליוו אותי בשנתיים האחרונות והייתי חופשייה...חזרתי להרגיש סקסית וחזרה אלי החיות...אולי מאחר והייתי במקום פסטורלי..במשך אותם הימים גיליתי שהבחור הנו גרוש טרי (פחות משנה...) ויש לו שני ילדים קטנים..למרות שידעתי שקשר רציני זה לא יהיה- מהרבה בחינות....., עדיין הוא הקסים אותי באופי המיוחד שלו, רציתי לשמור על "דלת פתוחה" על ידי כך שנשמור על קשר כשלשהו...הוא נתן לי את הטלפון שלו, וכשהתקשרתי אחרי מספר ימים כשכבר חזרתי לשיגרת חיי, הבחור התייחס ודיבר בצורה דיי קרה ורישמית....השיחה הייתה קצרה ולבסוף, כשאמרתי לו שהוא יכול להתקשר- כי יש לו את המספר, הוא לא חזר אלי....משום מה לאחר מכן היה לי פתאום מוזר- כי חשבתי על הבחור הזה הרבה, למרות שזה לא יכול להתאים מהרבה בחינות - ממש התאכזבתי....השיחות שהיו לנו והקירבה שהייתה באותם ימים שהיינו יחד הייתה בעיני לא אמיתית....אני מרגישה שוב שאני נסגרת....יש לי מחזרים, ועם זאת אני מרגישה עצורה- מהפחד, אולי להיפגע- כפי שהרגשתי בעבר עם בן-זוגי...אני יודעת שרק להפתח למישהו חדש- זה מה שמשכיח....ובכל זאת- כנראה האגו שלי מדבר מגרוני....והוא זה שנפגע...מה עושים?אשמח לחוות דעתך...
ד"ר אורן חסון
אכזבות והגנות - זמן התאוששות
⌄
ציונה יקרה,
אולי הפגיעה היא שגורמת לך להסתגר, ואולי התקווה שסוף סוף מצאת מישהו לטעמך, שנסגרה ויצרה בך אכזבה, היא שעושה זאת. טבעי שזה קורה, וטבעי שאת צריכה להתאושש, אז קחי את הזמן. מכיוון שלא היה לך הרבה זמן לפתח את התקווה הזו (אני מניח שלא מדובר בטיול של חצי שנה ביחד במזרח), אז גם ההתאוששות תהיה מהירה יחסית. את יכולה בינתיים לצאת עם גברים, אבל ייקל עליך אם לא תצפי מעצמך יותר מדי בשלב הזה. למדי ליהנות מהרגע, ומהמעט שאת מקבלת, עד שתרגישי מוכנה שוב לחיפוש ממשי.