קשרים קצרים? טיפים לשיפור הביטחון העצמי
אני
help
⌄
שלום,
אני בת 28 פלוס ,רווקה ולא שמחה מזה בכלל...מעולם לא הייתי בקשר רציני, ולא מבחירה.לאורך השנים יצא לי להכיר בחורים שרצו ותמיד אבל תמיד זה נגמר בצורה מבאסת עבורי,בחור אחד שהתעניין לגבי ולא עשה צעד,אז החלטתי אני ליזום ואז פשוט יובשתי קלות כשהוא לא הראה עניין.אחר היה ידיד של חברה שביקש לצאת איתית וזה הסתכם בשליחת הודעה ביום הדייט שהוא לא יכול להגיע ומאז נעלם.כשהיתי בצבא היה לי ידיד קרוב שהייתי מאוהבת בו וגם הוא חיזר אחריי, יום אחד התקשר ואמר שלמחרת הוא יבוא אליי, למחרת הוא התקשר אליי בשעה שקבענו ואמר שלא יגיע כי יש לו פצנר (הייתה לו עוד מכונית שיכל להשתמש בה) ומאז לא שמעתי ממנו יותר!!כל חיי רצופות אכזבות רומנטיות קשות מאוד.תמיד קרה משהו.אני שנים באתרי הכרויות והיום מניסיוני אני הרבה יותר פתוחה מאי פעם ,השארתי מספרים לבחורים שאפילו לא התקשרו.הקשר האחרון שלי לפני חצי שנה היה עם בחור שהכרתי באתר ,נפגשנו,מאוד לא אהבתי מה שראיתי גם חיצונית וגם באופי ופה אני חושבת התגלתה הגדולה שלי שנתתי לו צאנס והתחלנו לצאת.בהמשך באמת פיתחתי כלפיו רגש והוא מצידו טען כי הוא מאוהב אבל אחרי חודש פשוט נעלם. ואני לא הייתי המלחיה פה כי אם הוא היה זה שדיבר על חתונה וילדים.אני אבודה ,קשה לי, לא מתאים לי הרווקות הזאת בכלל.הגעתי למצב שבו אנשים אומרים לי שאני יפה ואני בטוחה שצוחקים עליי, כי אחרת היה צריך להיות לי חבר או לפחות הייתי מחוזרת.אין לי כרגע אפשרות כלכלית לטיפול אצל מאמנת אישית ,מה כן אוכל לעשות, האם בחורה שהגיעה לגיל 28 בלי קשר אחד בעברה ,גורלה שלא תמצא גם???מקווה לקבל תשובה שתעזור ,כי כרגע הכל אפור עבורי. אין לי חברות פנויות כולן לא רק שהתחתנו כבר ילדו ילדים. לא מתאים לי יותר ללכת לחתונות ולבריתות ,אין לי אנרגיה לזה.אני משתדלת להיות ידידותית ונעימה ולרוב אני באמת כזו ובכל מקום מוקפת אנשים.הייתה תקופה שפניתי לאנשים סביבי ואמרתי שאני מחפשת ואשמח לשידוך (כמובן זה נעשה בצורה קלילה ולא מעוררת רחמים) אך אף אחד לא הרים את הכפפה והביע אפילו רצון לעזור כולל החברות.helpלא טוב לי לבד,קשה לי .מה האפשרויות העומדות בפניי,כיצד אפטר מהמזל הרע עם גברים?תודה רבה רבה .
ד"ר אורן חסון
להתחיל לעבוד
⌄
אני יקרה,
את מתארת את הנסיונות הדלים שהיו לך בעבר, וכולם היו קצרים מדי. ברור שכל זה מקטין את הבטחון העצמי שלך. לא פלא שקשה לך, כי כרגע את לא רואה תקווה, ולא מוצא מהסבך.אלא שבמסגרת הזו, קשה לי לעזור לך. יש כל כך הרבה אפשרויות מדוע זה קורה לך. באופן כמעט ודאי זה מה שאת משדרת לאנשים, בלבוש, בהתנהגות בסקסיות ובבטחון העצמי. מה בדיוק? אני לא יכול לדעת. האם עם חברות את כן מצליחה ליצור קשרים משמעותיים? איזה סוג קשרים?יתכן מאד שישנם דברים המשפיעים על העדר היחסים שלך עם גברים ואינך מודעת להם, או שלא היית מוכנה להודות בהם כאן. נתת כאן רק תאור של הנסיבות, וללא סיבה אפשרית אחת. את זה את חייבת לברר עם עצמך באופן גלוי, כדי לדעת על מה לעבוד, ולהתחיל לעבוד על הסיבות האלו אחת לאחת. אני חושד שאת זה לא עשית עד כה. יותר מזה, מכיוון שיכול להיות גם שבגלל שאת שקועה קצת יותר מדי בביצה של עצמך, קשה לך להעריך את כל הדברים הללו לבד. אני מאד ממליץ לך כן להגיע לטיפול. אם אין לך כסף, עשי זאת דרך קופת חולים. בשביל זה השרות שלהם קיים. אני חושב שכדאי לך להגדיר מטרות מתחילת הטיפול, ונסי לפי המכתב הזה.
אני
להתחיל לעבוד
⌄
קודם כל אני רוצה להודות לך על תשובתך אכן אלו הם דברי טעם ,בנוסף רציתי לציין כי פעמים רבות נאמר לי ע"י גברים שאני סקסית ביותר,ואכן אני גם חשה סקסית, מתלבשת באופן מלא סטייל ,בצעירותי הייתי פלרטטנית ,עם השנים והדכאונות שחוויתי כתוצאה מהבדידות אבד לי החשק לפלרטט אך עדיין אני מאוד נעימה לאנשים.לגבי קשרים משמעותיים אני כן מצליחה ליצור קשרים משמעותיים עם חברות וידידים ,אני בנאדם מאוד עמוק ומגוון ומתחברת לטיפוסים מכל הסוגים.הבעיה שלי היום שאני לא מכירה בכלל,לא שאני מכירה ולא יודעת להתנהל אלא אין שום אופציה, יבש.אני כן חשה לעיתים חוסר ביטחון למרות שהיום בניגוד לעבר אני מאוד שלמה עם עצמי,יש פה איזשהו דיסוננס קל.השאלה איך אני פותחת אופציות חדשות להיכרויות, באינטרנט חוויתי דברים נוראים!!אני לא מוכנה לנסות שם שוב, נפגשתי עם גברים מאתרים של אקדמאים ורובם חיפש רק סקס ואני בכלל לא שם (למרות שזה חסר מאוד).מה עליי לעשות?דרך אגב בקופת חולים אין אפשרות מוזלות ללכת לפסיכולוג ,זה מה שנאמר לי
ד"ר אורן חסון
להתחיל לעבוד 2
⌄
אני יקרה,
הצלחת להרגיע אותי לפחות בדבר אחד, שהמודעות העצמית שלך גבוהה מששיערתי על-פי המכתב הראשון שלך. בכל מקרה, ברור שאת צריכה לעבוד. בדיוק כפי שכתבתי לך: לזהות את הבעיות ולעבוד עליהן אחת לאחת, לפי סדרי החשיבות שלהן, ולפי איתור צוארי הבקבוק.הכרויות אפשר ליצור במסיבות, בפאבים, באינטרנט, בסופר, בספריה, בשפת הים/בריכה, במקום העבודה, ועוד ועוד. אני לא יודע היכן את מבלה, ולא בכל אחד ממקומות אלה קל ליצור קשר באותה מידה, וברור שזמינותם של גברים פנויים ואיכותיים שונה ממקום למקום. כך הוא העולם המודרני. וכמעט כל דג שנמצא מדי פעם במקום זה או במקום אחר, נמצא גם בים – אתרי ההכרויות. לא צריך לפחד מזה, צריך ללמוד איך לעבוד עם זה. כשאת נמצאת במדבר ומחפשת מים, מוטב ללכת לים גם אם המים שם מלוחים. לפחות בים אפשר לזקק את המים ולהפוך אותם למי שתיה, מה שלא תוכלי לעשות במדבר. מה שאומר שזה הרבה עבודה, אבל אם את לא עובדת, את נשארת צמאה. את פשוט רואה גברים ונשים שעשו זאת בקלות כל כך, שנראה לך שלא היו צריכים לעבוד, וחושבת לכן שאת לא בסדר. אבל אולי הם פחות פחדו להיפגע מהעבודה הזו, ולכן זה היה להם קל יותר. אני לא יודע ממה נפגעת מגברים שפגשת באינטרנט, אבל קחי בחשבון שבאינטרנט תוכלי למצוא פחות או יותר מגוון מייצג של גברים, כי כמעט כל הגברים הפנויים שם. ולכן, את אולי כרגע יותר חששת מגברים מאשר מהאינטרנט. חשבי על זה. יכול להיות גם שהגברים שפגשת והקשרים שיצרת איתם נובעים ממשהו בכרטיס שלך או בהתנהגות שלך, אבל זה יכול גם להיות מקרי. איתור הסיבה צריך להיות חלק מהעבודה שלך.מפליא אותי שלא הצלחת למצוא אפשרות להגיע לטיפול (פסיכולוגיה או פסיכותרפיה) דרך קופת חולים. אם לא תמצאי פתרון אחר, אנא צרי אתי קשר במייל, ונראה מה אפשר לעשות.