גבולות מותר ואסור בזוגיות
קרן
חבר שלי לא משתף אותי
⌄
היי,יש לי חבר כבר שנה ואני מאוד אוהבת אותו וגם הוא אוהב אותי.הבעיה היא שהוא לא משתף אותי בדברים ולא מספר..אני שומעת דברים מהמשפחה שלו ולא ממנו..ודבר נוסף,פתחתי פייסבוק לא מזמן והוא לא רוצה להוסיף אותי!כששאלתי אותו למה הוא לא רוצה להוסיף אותי לפייסבוק הוא ענה שהוא לא רוצה לערב את היחסים שלו בפייסבוק ושאחכ רק נריב ואני ישאל כל הזמן מי זאת ומי זאת.. ושהוא פשוט לא רוצה..לדעתי אם הוא לא מסתיר כלום כמו שהוא אמר זה גובל בטיפשות!מה לעשות?!
קרן
חבר שלי לא משתף אותי
⌄
???...
ד"ר אורן חסון
גבולות שונים למותר ולאסור בזוגיות
⌄
קרן יקרה,
אם את חושבת שזה גובל בטפשות, אז מדוע שתרצי לעצמך בן זוג טיפש?האם בדרך כלל כאשר את כועסת, את נוטה לפגוע, כדי שדברים ילכו בדרכך? הרי את לא באמת חושבת שהוא טיפש. את רוצה להרגיש בטוחה, וכל עוד הוא שומר לעצמו פינה של קשרים שהוא יכול לפתח ואת לא יודעת מהי, את מרגישה שלא בטוחה, ובצדק. אבל יכול גם להיות שהוא שאינו מרגיש בטוח לפתוח פתח לסצנות קינאה, שיכול להיות שלטעמו הן לא תהינה מוצדקות, אבל לדעתך כן. אם זה כך, אני מניח שזה גם מגיע על רקע בעבר של סצנות שעשית לו, כאשר הוא התנהג, לטעמו, בחופשיות, אבל לא בפלירט. אם זה כך, את זה הוא מנסה למנוע.לפיכך, כל עוד לא תבררו ביניכם את הגבולות שבהם את תרגישי בטוחה והוא ירגיש חופשי כשיש לו בת זוג שסומכת עליו, יישאר הדבר הזה ביניכם. וכמו שכתבת, לא רק בפייסבוק, אלא גם בעניינים אחרים. אני חושש שהתפיסה שלכם את גבולות המותר והאסור בזוגיות שונה, וכל עוד זה המצב, היחסים ביניכם יהיו טעונים חומר נפץ. זה גם האינטרס שלך לפרק את חומר הנפץ הזה, ואת צריכה ללמוד מה את יכולה לעשות למען העניין הזה, לא רק מה הוא יכול לעשות.
קרן
גבולות שונים למותר ולאסור בזוגיות
⌄
הבנתי אותך!כן, קרה משהו לפני חצי שנה היה לו קשר עם מישהי שהוא הכיר מהאינטרנט.. ואני עליתי על זה כי ראיתי הודעה שהיא שלחה לו שיש לה רגשות כלפיו.. והוא הסביר שזאת מישהי מהאינטרנט ושהוא בחיים לא נפגש איתה ושהוא גם לא מתכוון להיפגש איתה.. אני מאוד נפגעתי מזה. ראיתי שהוא התקשר אליה בלילה בשעות מאוחרות ודיבר איתה אחרי שהוא אמר לי שהוא הולך לישון..בגלל זה מאז, אני פוחדת! אני פוחדת שהוא ירצה מישהי אחרת שהוא יכיר שוב מישהי מהאינטרנט..אז מה אני אמורה לעשות?!
ד"ר אורן חסון
את מוצאת חן בעיניו. זאת נקודת המוצא
⌄
קרן יקרה,
אני תוהה מהיכן מגיע חוסר הבטחון שלך, קרן. האם זה בגלל ההתנהגות שלו, או האם זה משהו שהוא שלך ומביאה איתך אל הקשר הזה? אתם שנה ביחד. האם עדיין אינך בטוחה מה הוא בעצם עושה איתך, וחושבת שאת ברת מזל מאד שהוא מוכן להיות איתך? אם זה המצב, עבדי קודם כל על הבטחון העצמי שלך. בדקי מהן החולשות שלך, ועבדי עליהן. נסי ליצור מצב שבו הוא באמת ירצה אותך יותר, עד שלא תצטרכי לדאוג. וקחי בחשבון שאם הוא איתך, סימן שמצאת חן בעיניו. קחי זאת כנקודת מוצא.ואת צודקת בחשש שלך. קשרים מסוג זה שתארת, אינם מתאימים לקשר זוגי מחייב. יחד עם זאת, אם הוא אינו בשל לזוגיות מחייבת, השגחה צמודה לא תעזור לך. לכן, אולי הדבר הטוב ביותר הוא בכלל להניח לכל העניין. דאגי רק לכך שהיחסים ביניכם יהיו כאלה, שהוא לא ירצה להסתכל החוצה. כשאת בטוחה בעצמך, ודואגת שבזוגיות הזו תעשו דברים שהם כייפים לך, והם רגועים ונעימים, אז גם אם עכשיו הוא פוזל החוצה, הוא יעשה זאת פחות ופחות. אולי לא תהיה לך בקרה על העניין, אבל בטווח הארוך, את יוצאת מנצחת.ואם בעוד חודשיים-שלושה לא תראי תהליך של שיפור בקשר שייתן לך יותר בטחון (ללא שום קשר לפייסבוק), אז אולי הוא לא ראוי לך, ולא יוכל לתת לך את מה שאת באמת רוצה בזוגיות.