קשרים קודמים: חרדות וביטחון עצמי
אבי
מחשבות טורדניות
⌄
אני בן 38 אישתי בת 45 ,יש לי כל הזמן מחשבות על הבחורים שהיו לה עם אחד יצאה 6 שנים השני 7שנים .אני יצאתי איתה שנה והתחתנתי,זה נורמלי?ואני גם הראשון שלה מבחינה מינית היא לא חותה מעולם אורגזמה,אלארק איתי,ורק אותי היא אהבה,זה מה היא אומרת,אבל איך אוכל לפצח את רגשותיה שלה את זה אני לא מצליח!!!מה שהוא מוזר אני כל הזמן חושב עליהם למה זה קורה לי?ןאספר לך עןד משהו ,על הראשון היא בכלל לא מדברת וגם על השני אף פעם שאני איתה ,וזה לא מעניין אותהאבל שהיא עם חברות היא מספרת להם אפילו בביתי זה חוצפה לא?רק שהילדים לא ישמעו כך פעם אחת שמעתיאבל אני כל הזמן חושב שהיא חושבת עליהם ומסתירה ממני דברים לגביה ועימם אני לא יודע יש לי הרגשה שהיא והאחיות שלה מסתירים ממני דברים.גם בטלפון שהיא מדברת עם אמא שלה או אחותה שאני בבית היא מדברת בקודים כמו כל הזמן כן ולא,למה זה קורה לי זה כברמספר שנים מאז שהתחתנתי איתה ,אבל עברו שנים מאז האקסים ?למה זה צריך ומעניין אותי כל הזמן עליהם?האם יש לי בעיה בכל התמונה הז?אולי אני סובל מחרדה או שאני צריך טיפול פסיכולוגי?אולי אני טיפוס חשדן מידי ?האם זה נכון שאת הראשון לא שוכחים?ואני חושב שהיא לא אוהבת אותי כל הזמןזה בראש שלי ,איך א ני יכול לדעת שהיא כן אוהבת אותי?ושאני לא צריך את המשקעים האלה?זה מזה מפריע לי אתה לא מתאר!!!!אני מבקש אם יש משהו שתוכל ליעץ לי פעם אחת ולתמיד שאני אשכח את כל המחשבות האלה?תודה רבה
ד"ר אורן חסון
רוחות הרפאים מעברה של האשה
⌄
אבי יקר,
בהחלט יכול להיות שזה מעורב. כלומר, מכיוון שאתה חשדן, ומכיוון שאתה רוצה לדעת פרטים על קשרים קודמים שלה כאשר כל פרט כזה מפריע לך, היא למדה שהדרך הטובה ביותר היא לא לספר לך, כדי שלא להקטין את הבטחון שלך, וכדי שלא לפגוע בקשר שיש לכם. אתה "לימדת" אותה לא לעשות זאת, כי הענשת אותה על כל גילוי שלה. היא גם לא שואלת אותך על קשרים קודמים, כדי שכל הנושא לא יעלה, וכדי שהיא לא תצטרך לשתף אותך בקשרים הקודמים שלה, שוב, בגלל הרגישות שלך בנושא. ולפחות בדבר אחד היא צודקת – כרגע הקשרים הקודמים הם לא רלוונטיים לקשר שלך איתה. היא התחתנה איתך ולא עם גבר אחר, יש לה ילדים אתך, וכל מה שהיה קודם באמת לא רלוונטי. אתה יורה לעצמך ברגל בחרדות שלך, שכן אתה מפגין בזה חוסר בטחון וחוסר יציבות רגשית, וקשה לבת זוג לחיות עם זה לאורך זמן.מכיוון שהדברים הללו כן מפריעים לך ברמות גבוהות, ואין לי ספק שזה מקרין עליה ועל היחסים ביניכם, מוטב אכן שתלך לטיפול פסיכולוגי. יש דרכים לצאת מהמצב הזה, ורצוי מאד לעשות את זה.