פחדים בזוגיות: מה לעשות?
לין
פתיחות
⌄
ד"ר חסון!
יש לי שתי שאלות.האחת היא כזו:
חבר שלי ואני, (שנינו בשנות ה20 המאוחרות) כבר שנתיים יחד. כשהכרתי אותו בהתחלה, הוא היה נראה לי האדם
הכי אסרטיבי וחזק מנטלית שיצא לי להכיר, וזה משהו שצאד מצא חן בעיני ומשך אותי.( יש לנו היכרות מוקדמת עוד לפני שהתחלנו לצאת).עם הזמן, גיליתי שהוא מלא בפחדים ממש מוזרים, גיליתי זו בדרכים שונות והוא לא יודע על כך. יש לו פחד מאיבוד שליטה, מלהשתגע, מלרצות להזיק לעצמו(כלומר להתאבד, למרות שהוא אדם מאד שקול) הוא מאד חכם, ותמיד חושב על משמעות של כל דבר וזה מוביל אותו.למחשבות אובססיביות. חשבתי שאולי יש לו הפרעת ocd, אבל גם אם כן זה לא משהו מאובחן ואני לא לגמרי מבינה בזה.קראתי חומר על הנושא אך זה לא מספיק לי. אני חושדת שיש בזה אבל משהו.זה מפחיד אותי, אני לא יודעת מה ההשלכות של זה.הוא מעולם לא סיפר לי את כל הדברים הללו.שאלתי: מה ניתן לעשות כדי לגרום לו לשתף אותי בדברים האלה, לגרום לו לסמוך עלי ולהיפתח אלי?שירגיש שאני שם?יש לנו קשר קרוב אבל אולי לא קרוב מספיק אם הוא לא מספר לי את הדברים הללו?או שמא הוא פוחד מהתגובה שלי?אני כבר לא יודעת...
שאלה שנייה; אני נוטה למצבי רוח בקלות, ורוב המריבות שלנו מתחילות ממני, אני צוברת כעסים עליו, חושבת לפעמים רק על מה שלא בסדר ואז מוציאה עליו.איך ניתן לשלוט על מצב הרוח כדי שזה לא יפגע לי בסופו של דבר בזוגיות?יש לציין שזה לא כל הזמן ככה, זה בא בתקופות, יש תקופות שאני מאד נינוחה ואז אני מרגישה שהיחסים בינינו טובים וקרובים יותר..
תודה רבה מראש על התיחסותך...
ד"ר אורן חסון
פחדים
⌄
לין יקרה,
אני לא בטוח שאני יודע מה לענות לך בעניין הפחדים שלו. אני לא יודע לפי מה את יודעת, ועד כמה הסימנים שלך אמינים ומהימנים. מכיוון שאיני יודע מהם, אני לא יכול גם לומר לך איך להראות לו שאת יודעת, וגם לא איך לגרום לו לספר לך עליהם. אני כן רואה שיש לך פחדים, וגם כאן אני לא יכול לומר לך עד כמה שהם ממשייים. יחד עם זאת, אם אני מצרף זאת גם לעניין השני שהעלית - הקושי שלך להתמודד עם ראיית הצד השלילי, גם אם זה בא בתקופות, אני חושב שאולי כדאי לך ללכת לטיפול ולעסוק בשני הדברים גם יחד. יתכן ששם תקבלי גם יותר מידע ומידע מדוייק יותר על הפחדים שלו, לדעת בפני מה את עומדת ואיך אפשר להתמודד עם זה, ואם בכלל יש צורך. ותוכלי גם לטפל בשאלת הכעסים שלך, וללמוד להתמודד איתם באופן יעיל יותר.