קשרים: מה עושים כשלא מסתדרים?
תמר
האם כל התחלה היא כזאת קשה
⌄
שלום,
זאת הפעם הראשונה שלי בפורום הזה.אני בת 19 וחצי ויש לי חבר בן 21 התחלנו ת'קשר בכוחנויות רבה. אני בחורה שאוהבת כוח, אך לאחר מכך זה הופך להיות הגורם המאיים. גרמתי לו להבין שאני "משחקת" בבנים ולא רוצה קשרים רציניים וחנוקים. וכעט אנחנו חודש ביחד, ורק רע לי.. הוא טוען שטוב לו, ואני רק רוצה להיפרד ממנו, הוא בן אדם קר אשר לא מראה רגשותיו כלפיי, אם הוא לא רוצה אותי... אז העדפתי לחתוך ולא לגרור את הקשר הזה לעוד כמה חודשי סבל.הוא טוען שהוא רוצה אותי ומת עלי, אך לא מראה סימן וגם לא כזה בדיבורים.אני מתרחקת ממנו ואני לא רוצה לאבד אותו, אך המצב גורם לי לפזול לצדדים ולחיות ת'חיים שלי כאילו אין לי חבר,האם חודש זה מספיק זמן כדי להבין אם יש עתיד לקשר הזה? האם הוא יאוהב?השאלות הללו מטרידות אותי... אני רוצה להבין אם אני הבעיה פה? או זה משהו בדפוס אופי שלו.. איך אני יהפוך את הקשר הזה כדי שיהיה לשנינו טוב?תודה
ד"ר אורן חסון
מהתחלה קשה לומדים יותר, ויותר מהר
⌄
תמר,עושה רושם ששניכם עדיין לא בשלים לקשר משמעותי. אם את לא רוצה לאבד אותו ומתרחקת ממנו, הוא מבין את מה שאת עושה, לא את מה שאת מרגישה. בדיוק כמו שהוא אומר שהוא רוצה אותך ומת עלייך, אבל את מבינה את מה שהוא עושה ולא את מה שהוא אומר.חודש יכול להספיק, בדרך כלל, כדי לומר שאין עתיד לקשר. הוא לא מספיק כדי לומר אם יש לו עתיד. חודש הוא מספיק כדי להידלק על מישהו, להימשך אליו, ולהיות אובססיביים כלפיו, אבל לא כדי לאהוב. כך שהבעיה כרגע יכולה להיות גם שלך וגם שלו. ומבלי להתנסות, לא לומדים לפתח קשרים ולדעת מה את רוצה ואוהבת אצל בן זוג, וגם מה לא, ומה את יכולה ומסוגלת בזוגיות, וגם מה קשה לך, ושאולי את יכולה לחשוב עליו לעומק יותר, כדי לשפר ולשנות בהמשך. נסי לפתוח את עצמך לשיחות איתו כדי להבין אותו, ודרך זה להבין בעיקר את עצמך, ונסי לדבר עם חברים/חברות ובני משפחה, כדי לשמוע דברים נוספים. ונסי לעשות זאת בעיקר כדי ללמוד את עצמך. בסופו של דבר, הרי תתנהגי אחרת בקשרים הבאים שלך (ושימי לב שאני אומר "קשרים" ולא "קשר" – כי בסופו של דבר, אם נהיה ריאליים, מעטים מאד מאיתנו מסיימים את חיינו בתרבות שלנו עם קשר אחד), וגם מהם תלמדי, עד שתרגישי בנוח הן עם עצמך והן עם בני הזוג שלך.