יחסי מין לאחר לידה - טיפים
אלמונית
התייעצות בבקשה )-:
⌄
שלום רב,
אני בת 31 בהריון ראשון בתחילת חודש 9 . בתחילת ההריון -התחלתי להשמין והדבר מאוד מאוד הציק לו - עד כדי ירידה במשקל מאוד גדולה מצידו , דיכאון שהתבטא בבריחה (אינטרנט וחברים) וחוסר חשק ליחסי מין. אני חייבת לציין בנקודה זו שלדעתי ודעת הסביבה אני בחורה סקסית , נראית טוב (ולפני ההריון חתיכה), משתדלת תמיד להתלבש ולהסתדר אפילו עם המצב הפיזי החדש .בעלי ואני אוהבים מאוד , דואגים אחד לשני ואיכפת לנו מאוד לדעת את תחושותיו של השני. החל מחודש 4 להריון בערך - החלנו לקיים לראשונה סקס אנאלי - והיה מוצלח ביותר - עד שהחל לי דימום - אז הפסקנו - לאחר חודש בערך , מאז בעלי חווה עוד דיכאון בעקבות המשקל החדש שלי (עליתי כ 17 ק"ג עד היום ) ואין לו זיקפה בכל מה שקשור ליחסי מין . כלומר אין לשנינו בעיה לגמור בדרכים אחרות שלא יחסי מין , אבל בכל ניסיון ליחסי מין - הוא מאבד את הזיקפה בשניות , הופך למתוסכל - וכמובן גם אני - ואתמול זה היה השיא - שהוא אמר לי שהוא לא יכול לשכב איתי כבר הרבה זמן!!ולא יודע למה . אני השתדלתי להרגיע את המצב ולהסביר לו שזה בעקבות ההריון והקושי בתנוחות והמצב הפיזי החדש שלי , אך האמת היא שאני חוששת נורא נורא נורא !!!האם לחכות חודש חודשיים עד לאחר הלידה ולראות מה קורה , או כבר עכשיו ללכת לטיפול ? אני חוששת שאם נלך לטיפול כבר עכשיו - נחריף את הבעיה - כלומר כאילו "נודה" בה ונהפוך אותה למציאותית יותר - וגם לא ניתן לעצמנו הזדמנות לפתור אותה לבד .אולי עדיף לא "לחפור" בזה ולתת לזמן לעשות את שלו ?זקוקה לעצה ,אני עצובה וכואבת ..
ד"ר אורן חסון
מין הריון שכזה
⌄
אלמונית יקרה,
אם הלידה צפויה בעוד חודש בערך, אני מציע להתאזר בסבלנות, ורק אז להגיע לטיפול. אני מניח שזה לא ייפתר לבד ביניכם, אבל אולי אני טועה. אבל כרגע, מה שחשוב הוא שתפסיקו לפתח ציפיות זה מזו בנושא המיני, תתייחסו לזה אולי כאל , ושתהיו פשוט חברים טובים שהולכים להיות אבא ואמא. הסכנה היא שעלול לקרות שלאחר הלידה עדיין יהיו לכם קשיים באינטימיות שלכם, מתוך הטענה שאת מלאה לטעמו, ותחפשו תרוצים מדוע לדחות את הטיפול "עד שתרזי שוב", ובתנאים הנפשיים האלה עלול להיות לך קשה לרזות שוב בקלות. אל תדחו. כשאת תרגישי שאת מוכנה לזה, ראי מה קורה איתו, ואם יש לכם בעיה, לכו לטיפול.
אלמונית
מין הריון שכזה
⌄
תודה רבה רבה על היענותך !בינתיים , כבר יש התקדמות :-)) וכולי אושר ואושר !אולי זה היה לקח ... כמה החלק הזה חשוב בחיינו - שאין לזלזל בו , לקחת כמובן מאליוותמיד תמיד להשקיע !תודה רבה שוב !
ד"ר אורן חסון
לקחים
⌄
אלמונית יקרה,
אני שמח שזה הסתדר לכם. ואם תהיינה נפילות באמצע, עצם העובדה שאתם יכולים להתגבר, צריכה גם היא להיות לקח.