קשרים חדשים: איך להשתחרר מעבר?
ציפי
יחסי מין וסכיזופרניה
⌄
שלום.
עד לפני כחצי שנה הייתי בקשר עם בחור כבן 30 חולה בסכיזופרניה , הייחסים נמשכו כ 7 שנים לסרוגין , וכשנכנסתי לקשר הייתי מאוד תמימה ובעלת רצון עז "להוציא אותו מזה". היום ברור לי שאי אפשר, אבל נשארו בי משקעים שליליים רבים בכל הנוגע במיניות שלי. הבחור כמעט ולא שכב איתי , וכששכבנו זה היה רק באור יום , ללא נשיקות, ללא מגע מלטף מצידו ובעצם רוב הזמן הוא חדר אלי מאחור . בהתחלה חשבתי לעצמי שזה ישתפר עם הזמן אך לשוא , פעם בזמן התקף הוא סיפר שאביו "זיין אותו בתחת" בצעירותו , ובהמשך הכחיש זאת , אני נכנסתי למחשבות ולבסוף החלטתי לעצור את זה , אחרת גם אני הייתי מוצאת עצמי באברבנאל,היום קשה לי להפתח לקשר חדש , קשה לי להפתח , אני עדיין אוהבת אותו וחושבת עליו המון, אך יודעת שאין מצב לחזור אחורה או בכלל. ,איך להפתח שוב לעולם?
ד"ר אורן חסון
להשתחרר סופית כדי להמשיך
⌄
ציפי יקרה,
את מספרת על תגובות משנה שלך לקשר. את מספרת שעדיין לא השתחררת ממנו. לא פלא שקשה לך להיפתח לקשר חדש. אני לא בטוח שאופי יחסי המין והסכיזופרניה שלו הם שהשפיעו עליך עד כדי כך. יכול להיות שזה בעיקר הצדדים הטובים שהיו לך בקשר, ואולי עוד יותר התנודות בין טוב לרע. עם זאת, אם קשה לך לעשות את זה לבד, לכי לטיפול נפשי כדי להתחזק. זה לא יביא אותך לאברבנל, אבל יוכל להוסיף לך את הפרספקטיבה הנכונה שחשובה לך כדי ליצור קשרים חדשים.