טיפול בפיקוח: איך לבטוח שוב?

תאריך פנייה: 06.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליהי
מבולבלת נורא
06.01.2007 • 16:13

שלום.
..יש לי חבר כבר יותר משנה.לפני כמה חודשים הוא התרחק ממני, והיחסים שלנו היו כאילו אנחנו סתם מנסים להחזיק אותם.וכששאלי אותו מה קרה ולמה אנחנו ככה הוא אמר לי שהוא צריך קצת זמן,ושאין לו זמן לעצמו ולחברים שלו ושהוא מפספס הרבה דברים שהוא איתי.אז נפרדנו ואחרי כמה ימים גיליתי שהייתה לו מישהו עוד כשהיינו ביחד.כשגיליתי את זה אמרתי לו שאני לא רוצה לשמוע ממנו יותר בחיים שלי,אבל כמובן אהבה מנצחת וסלחתי לו.היום אחרי כמה חודשים מאז אותו מקרה אנחנו אוהבים מאוד אחד את השני,אבל עדיין משהו חסר.אני מרגישה שאני לא יכולה לסמוך עליו,ובצדק.אני חושבת שהדבר הכי חשוב במערכת יחסים זה אמון,ואני לא מרגישה שאני יכולה לתת לו את האמון הזה.אני נורא קנאית,ואובססיבית אליו.אני לא חושבת שזאת קינאה אלה זאת הסיבה שנוצרה וכך שהוא בגד בי.אני לא יודעת מה לעשות ,אני מאוד אשמח עם תוכל לייעץ לי איך לדעת שאני באמת יכולה לסמוך עליו שוב,ולהחזיר את האמון שנתתי לו פעם ..תודה רבהנ.ב: אני שלחתי לך עוד הודעה ולא ענית לי עליה היא בכלל הוסרה..אז אני מקווה שתענה לי על זאת כי אני באמת צריכה את העזרה שלך...מודה לך מאד

ד"ר אורן חסון
קינאה תחת פיקוח ומעקב
09.01.2007 • 00:02

ליהי יקרה,
ייתכן שלא הצבת את השאלה במקום הנכון. אני מתנצל.לשאלתך: תארי לעצמך שהייתי נותן לך גלולה כזו, שלאחר שתקחי אותה תהפכי להיות אחת שתסמוך על החבר שלך, ושתתני בו אמון בכל מצב. האם היית לוקחת אותה? אני מניח שהיית אומרת לי שאת לא מוכנה, כי יש לך סיבה לחשוד בו, ואת לא רוצה להפסיק, כי את רוצה לעמוד על המשמר. מדוע? כי ללא הגלולה הזו, את לא סומכת עליו, וחושבת שיש לך סיבה טובה לכך.אז אולי חשוב שאת לא סומכת עליו, כי זה עוזר לך לחיות בשלום עם עצמך, וזה עוזר לך לחיות איתו, גם אם לא בשלום. את עדיין מרגישה שהוא צריך להבין שזה כאב לך, ושאסור לו לעשות את זה שוב, ושזה חשוב לך מאד מאד, ושמגיע לו עונש, מדי פעם, כדי שילמד. זה התפקיד של התחושה שלך היום. אולי, אם תביני מה התפקיד של ההרגשה הזו שלך, יהיה לך קל לתת לה להתפוגג לאט לאט, כשתרגישי שאפשר שוב לבטוח בו. עוד קצת בכל פעם. וגם, כשתביני שאם תלחצי עליו יותר מדי, את עלולה לאבד אותו. יהיה לך קל יותר אם תהפכי את התהליך שאת נמצאת בו לתהליך רציונלי יותר, ותחת מעקב ופיקוח שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083