לרן: התמודדות עם שינוי זוגי

תאריך פנייה: 06.01.2007 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
ד"ר אורן חסון
לרן: פתאום באמצע החיים
06.01.2007 • 15:06

רן יקר,
הסרתי את ההודעה שלך, כי חשדתי שאולי בטעות כתבת אותה בשמך המלא. להלן ההודעה שלך מנוטרלת מזיהוי:הכרתי אותה לפני כחודש. אני גבר נשוי בשנות החמישים שלי. זה לאהיה מתוכנן שיתגלגל כך. אבל זה ניצת !. אנחנו נפגשים כל 10 ימים לערך, אני מסוחררמהבחורה הזו לחלוטין וקשה לי לתפקד כבעבר. היא גברת מאד מרשימה ונאה ביותר. חלומושל כל גבר. אני מוצא עצמי נוסע לאזור חיפה משולהב לחלוטין.כבר חודש ימים שכל עולמי התהפך. והיא, כל היום, מול עיני והתחושות מאד עוצמתיות.לפגישות שלנו טעם מדהים. הרגשה שבא לך לקחת אותה ולברוח מהכל. אנחנו מתוקשריםומדברים הרבה. זה קרה לי . גבר שלא חיפש. סולידי ועם שגרת חיים אפורהבד"כ.מה עושים הלאה? איך מתמודדים? התחושות אילעיות ,ומצד שני אני מנוטרל והכל בלדעיה נראה חסר טעם.תשובתי:האמת היא שקשה לי לומר לך מה אתהצריךלעשות. יש לך פתאום טעם גדול בחיים, ולמה שאגזול אותו ממך? פתאום ההערכה העצמיתמשתנה, העוצמות הרגשיות עצומות, ואני לא יודע אם ומתי חווית זאת, וקל להבין מדוע אתה רוצה לחוות אותן.מצד שני, לא דברת על המחירים שאתה משלם, שהמאהבת שלך משלמת או תשלם (האם נוח לה איתך במשרה חלקית? האם היא נשואה וקיים סיכון של גילוי שהיא תסבול ממנו קשה, ואולי גם אתה? האם יש בה תקווה לחיים משותפים? האם אתה משלה אותה למה שלא תוכל לתת לה? כמה זמן היא תסתפק בתפקיד משנה?), ושאשתך משלמת (ריחוק שלך ממנה, שהוא הכרחי כשהראש שלך במקום אחר, או סיכון של נטישה מאוחר יותר, וכאב במקרה של גילוי). כל אלה הם שיקולים שאתה צריך לעשות במצב כזה. שיקולים רציונליים, כאשר אתה חי בעולם רגשי לחלוטין. אין ספק שמניעים אותך מניעים אגואיסטיים מאד, וההכרה בזה היא ששולחת אותך הנה. אולי כדי לקבל אישור וחיזוק, או כדי לקבל כוח כדי לצאת. אבל אלו החלטות שאתה צריך לעשות עם עצמך.לא אוכל להחליט בשבילך. קצוב לך את המינון הנכון בשבילך, של מידת האגו ומידת הכבוד ומידת המוסר. אלה הם חייך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
רן
לרן: פתאום באמצע החיים
07.01.2007 • 11:35

לד"ר חסון.תודה על ההתייחסות. בינתיים אני כנראה משוטט בשדה הזה. שדה פרחים ושדה מוקשים כאחד. אני מניח שלא המצאתי דבר. חבר "רעב" דחף ועודד אותי להכנס להרפתקה. ברור לי שברז השליטה או "המפתחות" אצלי. נדמה לי שבמינון הנכון זה סוג של תרופת פלא. רק לא לאבד שליטה ולתת לאשתי שיקרה לי תשומת לב ראויה.ובינינו , בעיני זה משול לתבלין חשוב בחיים המוטרפים שלנו.שוב תודה על התייחסותך המעניינת. נהניתי לקרוא ולהפנים.רן

רן
תיכון : לאשתי היקרה.. וכו..
07.01.2007 • 11:36

תיקון : לאשתי היקרה.
. וכו..