קשרים בגיל צעיר: מה לעשות?

תאריך פנייה: 25.12.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
אנונימי
קשר לא מוגדר
25.12.2011 • 01:48

היי אני בת 17,בתחילת שנה שעברה הכרתי מישהו שממש חיזר אחרי במשך 8 חודשים (!)הוא כל הזמן אמר לי שהוא אוהב אותי ורצה שאהיה חברה שלו והתנגדתי..הקשר שלנו היה כלול כל הזמן בשיחות טלפון ולא היה מגע מעבר לחיבוק וליטופים..כי זה היה מעין איסור אצלי..אחרי זה נשברתי והסכמתי שניהיה ביחד,זה כלל נשיקה וזהו. שבוע אחרי זה הוא טס לשבועיים וכשהוא חזר הוא התנהג ממש מוזר ונפרדנו בטענה שהקשר לא הולך והוא לא אוהב אותי יותא..מפה אני בדילמה..האם כל הזמן הזה הוא רק ניסה להשיג ממני נשיקה בגלל שכאילו זה נתן לו אתגר??איך זה שתוך שבועיים הוא כבר לא אוהב אותי?אחרי שניתקנו את הקשר שוב התחלנו לדבר..מאז כבר במשך 3 חודשים שאנחנו בדברים כל יום,נפגשים ויש מגע פיזי (לא שכבנו,אבל הכל חוץ מזה) הוא אומר לי שיש לו רגשות אלי אך הוא לא אוהב אותי,שהוא רוצה לנתק את הקשר אבל לא מסוגל..אני לא מצליחה להבין אותו!!אני אוהבת אותו ובגלל זה לא מסוגלת לנתק את הקשר..אבל ניראה לך שאני צריכה לנתק אותו?אני לא מסוגלת להמשיך קשר כזה אבל פוחדת שאם אני יגיד לו שזה או ביחד או כלום זה יהיה כלום..ואולי הוא אוהב אותי אבל לא מסוגל לומר לי אתזה שוב?לא ברור..חייבת עזרה!!!

אנונימי
שחכתי פרט קטן
25.12.2011 • 01:53

אגב הוא כל הזמן אומר לי על ידידים שלי:נו את רוצה אותו?או אותו?תמצאי לך מישו שיחליף אותי..כדי שאני כאילו יתגבר עליו כי הקשר הזה לא טוב לי(זה מה שהוא אומר)זה ממש שובר לשמוע את זה ..אבל איך אני אמורה להגיב?להמשיך אתזה או לא?יש דרך להחזיר אותו אלי?הכי משגע זה שהוא זה שמתקשר כל הזמן כל יום כדי לגבר איתי..הוא יוזם פגישות והכל!!

ד"ר אורן חסון
מה שיש, שאולי יש, ומה שאין
26.12.2011 • 00:21

אנונימי יקרה,
קשרים בגילך יכולים להיות מאד בלתי יציבים ובלתי ברורים. פעמים רבות אלו התנסויות ראשוניות, תוך פגיעוּת רבה, או תוך בדיקה עצמית של הכוח החברתי ושל כוח המשיכה שלנו (ויתכן שזה בדיוק מה שהוא עושה איתך – ולכן נותן לך מסרים כפולים). שינויים עתידיים רבים בשנים הקרובות, אינם מוסיפים ביטחון ויציבות גם הם, ואולי גם מתוך כך הוא מרשה לעצמו יותר לשחק ברגשותייך. נכון הוא שאם את מציבה אולטימטום, את צריכה להאמין שתעמדי בו. ואם את חושבת שהוא יחליט על כלום, אז אולי זה גם מה שיש לך. זה קשה להיפגע. דברי יותר עם חברות, משפחה, ואל תהיי לבדך בסיפור הזה. את זקוקה לתמיכה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083