קשר זוגי: האם זה הזמן הנכון?
נטע
קשר מתפורר?
⌄
הי הבעיה שלי היא מורכבת.אני בת 18 ואני וחבר שלי(בן 20) שנה וחצי ביחד בתחילת הקשר שלנו היו לי ידידים וחברות והוא נית ק קשר עם בחורות....(ידידות) בחודשיים שלנו גם אני כבר ניתקתי.עבדתי בתור מארחת כשבעה חודשים ותמיד היו סביבים גברים(ברמנים מהמסעדה ומלצרים...)כיוון שאני בחורה מאוד מושכת ויפה ומודעת לכך במהלך הקשר שלנו הכל היה טוב ויפה עד שחבר שלי החל לקחת בטרמפים בחורות אחרות מאחורי הגב שלי באוטו שלו ורק אחר כך לספר לי. אמרתי לו שזה לא בסדר וזה מפריע לי והוא עשה את זה כמה וכמה פעמים במהלך הקשר שלנו וליפני חודשיים גמכן ובטענה"אבל מה היא איחרה לבסיס" "אבל כבר לא הסעתי חודשיים..." ואני בתגובה"אז אתה צריך שוב להתחיל להשלים פערים?" לאחרונה גם אומר לי שהוא מתבאס שלי היו ידידים הוא רוצה להנות ורוצה חופש אני מבינה שזה לא נכון לכבול זה את זה אבל זה מה שהוא רצה "יוצאים למסיבות ביחד תמיד אני לא יושבת עם גברים אחרים לבד והוא לא עם בחורות והיום הוא בא לי ביציאה"שמעי אני רוצה לפתוח תקשר לצאת לחפלות לבד להסיע בחורות.."קשה לי כי מתחילת הקשר עשינו משהוא אחד הכל ביחד ועכשיו הוא רוצה קשר יותר פתוח עם מההתחלה זה היה קשר יותר פתוח וחופשי היה לי יותר קל וגם הוא בחור קנאי. אני לא יודעת מה לעשות...מה להגיד. האם הוא רוצה להכיר בחורות אחרות?האם דיי לקשר הזה?עזרו לי בבקשה. תודה
ד"ר אורן חסון
הזמן הנכון והלא נכון
⌄
נטע יקרה,
עושה רושם כזה. כלומר, שהוא עדיין לא רוצה לכבול את עצמו לקשר אחד. יכול להיות שהוא מחליט כך דווקא כי את מוצאת חן בעיניו, ואז הוא מתחיל לחשוב לעצמו "אז זהו? האם כל נסיון החיים שלי עם בנות המין השני יהיה רק מה שהיה לי עד היום?", ואולי הוא החליט שהקשר אינו מספיק חזק כדי שיהיה הקשר האחד והיחיד שיסתיים לו בחתונה, אז אם כבר, אולי עכשיו לסיים אותו. אני לא יודע מה מהשניים נכון יותר, אבל כך או כך ברור שהוא לא בשל עדיין לקשר זוגי "לכל החיים".ואולי גם את לא. לא אמרת מה את חושבת. כך שאולי, אם תחשבי על זה קצת, אולי זה יתאים גם לך, בהתחשב בגילך, שעוד לא היית בצבא, שעוד לא למדת ורכשת מקצוע, ושעוד יהיו דברים ושינויים רבים בחייך. למרות הפגיעה באגו הקיימת מעצם האמירה שלו, אולי גם לך מתאים יותר לא להמשיך את הקשר דווקא איתו בשנים הבאות. אולי זה לא בדיוק הזמן הנכון עבורך להיפרד, אבל אולי נכון לך גם כן להיפרד מתישהו. בסופו של דבר, קשר טוב צריך להיות לא רק עם האדם הנכון, אלא גם בזמן הנכון. יתכן שלו הייתם נפגשים רק בעוד חמש שנים, כששניכם בשלים יותר, הכל היה נראה אחרת.