בחירת בן זוג: מה לעשות כשחוזרים על טעויות?

תאריך פנייה: 24.12.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יעל
האם הבעיה אצלי?
24.12.2011 • 20:38

שלום
ד"ר אורן,אני בת 31 ונמצאת בקשר עם בחור בגילי כבר 4 חודשיים ואני לא בטוחה בקשר. מכמה סיבות :אחיו סובל מפיגור שכלי קל ואני בחרדה שזה תורשתי. (אפילו שהסבירו לי שיש בדיקות- אני כבר רואה שחורות).הוא חסר ביטחון. ונאיבי שחושב שיש רק אנשים טובים.הוא מסכים איתי על כל דבר וסולח לי על האי יציבות שלי , על החוסר כבוד והביקורתיות יתר שאני מפגינה כלפיו. הוא נשאר איתי למרות הכל וזה דבר שלא מובן לי וגורם לי לחשוב שאולי משהו אצלו לא בסדר.הוא שלומיאל ויש לו לעיתים בעיות זיכרון (כמו למשל שלוקח לו זמן לבדוק שלא שכח משהו לפני שהוא יוצא מהבית) וזה מלחיץ אותי.הוא סטודנט ולא מבוסס כלכלית.הבעיה שתמיד הייתי במערכות יחסים בעייתיות שלסוף הסתיימו, או במערכות יחסים בריאות שנהגתי להרוס, כי כנראה שאף אחד לא התאים ל"תבנית" שחיפשתי.אני גם מפחדת לעשות בחירות לא נכונות ואז להתגרש כמו הוריי. רוצה נישואים מאושרים לנצח.ובכלל , אני מרגישה שאני מתפשרת בעיקר בגלל הגיל.אוף:(

ד"ר אורן חסון
מדוע כן, בעצם?
26.12.2011 • 00:20

יעל יקרה,
אני מבין את החשש שלך הנובע מכך שיחסים קודמים שלך כולם הסתיימו. אלא שהפחד שאולי היית בררנית מדי אינו זה שצריך להנחות אותך בבחירה הבאה שלך. את עדיין, בבחירת בן זוג, אמורה להיות בררנית, לפחות במידה. כתבת לי את כל הסיבות מדוע הוא לא מתאים לך, ואפילו לא סיבה אחת מדוע כן. אז מה את מצפה שאגיד לך?כל מה שהבנתי ממכתבך הוא שאת מבינה שזה לא זה, ושזה מתסכל אותך. נכון, זה מתסכל. ואם זה לא זה, צריך לשנס מותניים, ולהמשיך הלאה. ואם את לא בטוחה, בדקי עוד איתו ועם עצמך, עד שתהיי יותר בטוחה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083