קשרים בגיל ההתבגרות: מה לעשות?
אלינה
פגידה והבעיה של הלב והראש דחוף...
⌄
הי קראתי כמה הודעת בפורום וניראה שאתה עוזר אז לי יש בעיה עם החבר שלי אני בת 14 וחצי {שנת לידה 91} והחבר שלי בן 18 {שנת לידה 87} ואנחנו עוד מאט 7 חודש ביחד אז הבעיה היא שהוא בגד בי פעמיים פעם 1 בחג מולד לא יכלתי לצאת כי אני והמישפחה שלי חגגנו והוא יצא אז במסיבה הוא פגש את האהבה הראשונה שלו ולפני זה רבנו אז הוא שכב איתה ב7 או 6 בבוקר ואז הוא מיתקשר אלי כולו בוכה רצח ואומר שהוא אוהב אותי ורוצה לחזור אלי ושהוא שכב עם אחרת הוא לא אמר בפעם ה2 זה קרה ביום שני ולפני זה רבנו והיתנשקי עם חר הוא גילה את זה וביום שני בידיוק כאשר השלמנו הוא עוד פעם שכב איתה ואמר לי את זה רק אתמול כאשר עשיתי אצלו בדיקת הריון ויצא שלילי {למזלי}אז אני כולי היתעצבנתי ירדתי אלו אבל לא בצעקות אלה במילים ומבטים הוא התחיל ליבכות ולהיגד שהוא אוהב אותי הוא מיצתער וכל זה...אז השלתי איתו כי מה אני אוהבת אותו והוא כולו רועד בוכה...אז אני לא יודעת מה לעשות גיליתי שהוא בגד בי לא סתם נשיקה חיבוק אלה יחסי מין אני אוהבת אותו אבל העובדה שהוא שכב עם אחרת לא עוזבת אותי ואני לא יודעת מה לעשות עז אם אתה יכול אז טענה בבקשה הכי מהר שאתה יכול כי זה מזה מפריעה לי שאני לא יודעת מה לעשות...תודה...
ד"ר אורן חסון
התבגרות: כשהפזיזות והבגרות נפגשים
⌄
אלינה יקרה,
עושה רושם ששניכם לא בשלים עדיין לקשר משמעותי. הוא בוגד בך, את בוגדת בו, ובכלל לא משנה מי "בוגד יותר". את בת 14 וחצי וזה מוקדם מלהזדקק לבדיקות הריון, ואם את עושה את זה, הרי פרושו של דבר שאת לא אחראית מספיק כדי לשמור על עצמך. אני ממליץ לך לגשת ליועצת הפסיכולוגית של בית הספר, כדי לדבר. את פזיזה מדי עדיין, וזה בהתאם לגילך, אבל רואה עצמך כבוגרת יותר, ופועלת ומרגישה כאשה, והשילוב הזה, של פזיזות ובגרות כאחד הוא שילוב אופייני לגיל ההתבגרות (אם כי אצלך הוא קצת קיצוני, כנראה לשני הכיוונים), שמבלבל מאד. לכן, אני ממליץ על יעוץ חיצוני, בין אם בדרך בית הספר, או דרך קופת חולים (גם הם מספקים יעוץ נפשי). את גם יכולה לטלפן לער"ן, כדי לקבל המלצות נוספות על טיפול דיסקרטי.