איך לגרום לה להרגיש אהובה?
אבי
חשששותיה של אשתי
⌄
אורן שלום,מזה כמה חודשים אשתי חושדת שאני מנהל קשר רומנטי עם אישה מחוץ לנישואין.אני עובד בעבודה מאוד תובענית הדורשת ממני הרבה שעות עבודה ביום כמו גם נסיעות תכופות לחו"ל. בנוסף יש לנו שני ילדים קטנים ועובדה זו מוסיפה גם כן לקשיים שלנו לנהל מערכת זוגית מושקעת במהלך ארבעת החודשים האחרונים (ילדנו השני נולד לפני ארבעה חודשים). אני מוכרח לציין כי גם אני חש שאין לנו את הזמן שהיה לנו פעם אך להבדיל מאישתי אני יודע כי הדבר זמני וכשילדינו יגדלו קצת יחזור המצב לקדמותו.בנוגע לחששותיה של אשתי, הן חסרות כל שחר אך למרות ניסיונותיי הרבים אינני מצליח להעביר לה את המסר שאין לי אף אחת מלבדה.אשמח לשמוע ממך כיצד אוכל להבהיר לה אחת ולצמיד שזה המצב ושאני מתייחס פחות בגלל מניעים אוביקטיביים (העבודה התובענית, הילדים שגוזלים הרבה מאוד תשומת לב ועוד),תודה,אבי
ד"ר אורן חסון
איך היא יכולה לדעת שאתה אוהב?
⌄
אבי יקר,
אין לה בטחון באהבה שלך. הסיבות לכך יכולות להיות סיבות פנימיות שלה, וחוסר אמון שהיא פיתחה בעניינים שאינם קשורים אליך כלל, וזה יכול להיות בגלל שדרים שהיא מקבלת ממך, שהם סימנים, מבחינתה, לחוסר אהבה שלך, ושאתה אולי אפילו לא יודע שאתה משדר לה. סביר שזה שילוב של השניים – של רגישות שלה, אולי עם העדר רגישות שלך.לו היא היתה מקבלת ממך תשומת לב מירבית, טלפונים כמה פעמים ביום כדי לחלוק איתה חוויות, או כדי לומר לה שבא לך לומר לה שאתה אוהב אותה, והיית מרעיף עליה מתנות קטנות, או נוגע בה כשאתה עובר לידה רק כדי לתת לה ולעצמך את תחושת השייכות הזוגית, ומשתתף איתה כשאתה בבית בעשיה, של נקיון, וכלים ובישול וטיפול בילדים – בנוסף לדברים שהם כפיים לעשות איתם, היא היתהמרגישהשאתה אוהב אותה, מתחשב בה, חושב עליה, ולכן בטוחה בך יותר. כי ככל שאתה מוכן להקריב יותר מהנוחות שלך למען הנוחות והצרכים שלה, כך היא תדע טוב יותר שאתה באמת אוהב אותה. זאת כיהאהבה שלך נבחנתלא כשאתה עושה דברים שאתה אוהב לעשות יחד איתה, אלאדווקא כאשר אתה עושה למענה דברים שאינך אוהב לעשות. ככל שדברים מסוג זה קשים עליך לעשייה, וככל שאתה נמנע מהם, כך היא מרגישה מאויימת יותר. כי הזדמנויות לבגידה יש לך (זמנים שבהם אין לה "שליטה" עליך וידיעה על מה שאתה עושה או לא עושה), ואם היא לא מרגישה מספיק נאהבת בכל הפרמטרים של עשייה וכוונה, החרדות שלה גבוהות.לדעתי, יעוץ זוגי שבו תגיעו לחלק גדול מהמפגשים בנפרד, לפחות בשלב הראשוני, יוכל להועיל לשניכם, כדי להבין זה את זו טוב יותר, ולשנות הרגלים ותחושות.