קשרים באפליקציות: איך להתמודד?

תאריך פנייה: 11.06.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דינה
חוסר אמון בתחילת קשר
11.06.2012 • 09:56

שלום,
הכרתי בחור מקסים באתר היכרויות. הכל פשוט מושלם והוא אומר לי שהוא אוהב אותי ואני אותו אבל מתחילת הקשר ראיתי שהוא המשיך להיכנס לאתר ההיכרויות שבו הכרתי ולא ממש דיברנו על כך בצורה נוקבת בגלל חשש שלי לפתוח את הנושא.אנחנו בקושי חודשיים יחד , וחיטטתי לו בהודעות באתר ההיכרויות (אני לא שלמה עם כך אבל הייתי חייבת להרגיע את החששות). גיליתי שכמעט במשך רוב הקשר הקצר שלנו הוא ניסה להתחיל עם אחרות ופונה אליהן למטרת היכרות.למעט בשבועיים האחרונים שבהם הוא גם הגדיר את עצמו כתפוס.חשוב לציין שלפי מה שראיתי לא יוצא מניסיונות ההיכרות האלה הרבה, אבל זה מוכיח לי באיזשהו מקום שהוא לא שלם איתי או לא נאמן מטבעו או שניהם. האבסורד הוא שאני מרגישה שבקשר הכל מתנהל טוב וכיף לי ואני אוהבת אותו! והוא אותי, ככה הוא אומר. הוא בחור שממש לא ארצה להפסיד ואני יודעת בוודאות שהוא מאוד מאוד מאוד מעוניין בקשר רציני לזוגיות ארוכת טווח .אני מרגישה במלכוד - מצד אחד אני לא יכולה לפתוח את הנושא בכנות אמיתית כי אני לא רוצה לספר שחדרתי לו לפרטיות, כי זאת פגיעה באמון . אבל מצד שני אני נכנסתי לאובססיה ומעקבים בלתי פוסקים אחריו. זה ממש מדיר שינה מעיניי.אני מרגישה שגם אם אדבר איתו לא בטוח שאקבל תשובה כנה כי אף אחד לא יספר שהוא מפלרטט עם אחרים כשאף אחד לא מסתכל.מה עושים? אשמח לעצה בנושא.תודה

ד"ר אורן חסון
קשר שהולך ומשתפר
11.06.2012 • 11:17

דינה יקרה,
הדינמיקה של אתרי הכרויות היא שקלות המפגשים, ושיצירת כמה קשרים במקביל - לפחות בהתכתבות או בטלפון, היא משהו שקורה. ולעיתים קרובות יש המשך נסיונות גם לאחר פגישה ראשונה (כשעוד לא ברור לאן הקשר ממשיך) ולפעמים יותר. במקרה שלך הוא משך את זה עוד, אבל כמו שאת אומרת, בסופו של דבר הוא עכשיו מגדיר את עצמו כתפוס. כלומר, גם אם הוא התעכב, הוא הגיע להבנה שהוא רוצה אותך.אולי מה שמפחיד אותך יותר מהבט החיובי הזה הוא שאת חוששת שאם יהיה ביניכם איזה שהוא מתח, או ירידה קלה, האצבע שלו תהיה קלה על הקלידים לנסות שוב קשרים אחרים. אולי. אבל ככל שהקשר שלכם יחזיק מעמד ויהיה טוב יותר לאורך זמן, הנטייה הזו שלו תקטן. את כנראה קוראת נכון את המפה הזוגית שלכם, כלומר, שהקשר שלכם הוא הדדי. אבל את צריכה להפסיק עם האובססיה שלך (או נקרא לזה בשם: "חרדות"), כי היא מזיקה לך וכי היא עלולה לערער את הזוגיות שלכם כי קשה שהיא לא תקרין החוצה ותתבטא באופן כזה או אחר.אם קשה לך, אולי את צריכה תמיכה חיצונית, של יעוץ פרטני, שיעזור לך לפחד פחות, ולהרגיע יותר. תלוי כמה זה קשה לך. זה לא ישנה את המציאות, אבל זה יקל עליך, ולעובדה הזו יש השפעה משמעותית על המציאות

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083