פנטזיות ונישואין: מה לעשות?
טלי
בחור מן העבר
⌄
שלום,
בת 32 נשואה+3.זוגיות טובה בסה"כ.יש אהבה ומשיכה בזוגיות, אנחנו רבים הרבה על שטויות ,אך לכאורה הכל טוב.הבעייה היא שקצת משעמם לי בזוגיות .אני לא מצליחה להתגבר על המחשבות שקשורות לבחור מעברי( למרות שעברו יותר מ10 שנים),וגם הוא כבר הקים משפחה.אני עסוקה בלעקוב אחריו בפייסבוק ולפנטז על מה היה קורה אם היינו יחד.(אז היה לנו המון במשותף,הוא רצה קשר רומנטי ואני לא)...אני עסוקה בלפרש את הסטטוסים בפייסבוק כאילו הם קשורים אלי.אני יודעת שזה טיפשי ולא ברור לי למה אני נמצאת במקום הזה ואיך להפסיק עם זה.(הפתרון של להוציא אותו מהפייסבוק קשה לי מידי!).נורא רוצה לפגוש אותו,מתרגשת מהמחשבה על כך,עם זאת מאוד לא רוצה לפגוע בבעלי...זקוקה לעצתך ועזרתך.תודה
ד"ר אורן חסון
פנטזיות בחיים
⌄
טלי יקרה,
ברור לך הרי שהבחור ההוא הוא פנטזיה, וגם שאת עלולה לפגוע לא רק בבעלך אלא גם בעצמך ובילדים שלכם על גחמה שאת לא יודעת אם היא יכולה להתממש, ואולי אפילו לא מה בדיוק את רוצה - להתחתן איתו? לבלות איזה צהרים אחד בבית מלון מהודר או מעופש? ומה יקרה אם זה יתגלה? ומה יקרה אם לא תספיקו לעשות כלום, אבל תכתובת מסרונים או מיילים תתגלה? האם את זקוקה למקלחת הקרה הזו?ראשית, כדאי שתקראי את המאמר שלי עלהבגידות שאינן מתגלות, כרוצח השקט של הנישואים. זה אכן כך.שנית, זה בסדר שיש פנטזיות, בדיוק כמו שזה בסדר לחלום על וילת קיץ באיזה פיורד בנורווגיה. אבל צריכה להיות הפרדה בין פנטזיות שמעשירות אותך, לפנטזיות שהורסות את מה שיש לך. אם את מרגישה, כפי שאת כותבת, שקשה לך להתמודד עם זה - לכי ליעוץ אישי.