דילמה: בחירה בין שני קשרים
דקלה
בעיה רצינית בקשר
⌄
שלום רב.
אני בחורה בת 20, יש לי חבר במשך שנתיים שהיה האהבה הראשונה שלי,ב4 חודשים האחרונים אני בוגדת בו עם בחור מקסים, איכפתי,ונראה טוב.העניין הוא שאני סובלת ממצב "2 בני זוג", אף אחד לא יודע על השני, ואני בעצם מנהלת 2 מערכות יחסים מקבילות, העניין פשוט משגע אותי.אני מעוניינת לפתוח דף חדש עם הבחור השני ולהפרד מהחבר אחרי שנתיים, אך אני לא מסוגלת ,יש הרגשה שאם אני נפרדת ממנו אז אני נפרדת מחלק של החיים שלי ואני פשוט לא מסוגלת להפרד מהחבר, אני לא רואה את העניין יוצא לפועל, אין לי מושג איך להתחיל את הפרידה,איזה סיבה אני אמורה לומר שאני רוצה להפרד, החבר שלי בכלל חושב שמערכת היחסים היא בסדר, אני מפחדת שהוא יתמוטט נפשית, כל מי שיודע על מערכת היחסים הכפולה מייעץ לי להיפרד מהחבר ולהתחיל מערכת יחסים נורמלית עם הבחור החדש אבל קל לומר וקשה מאוד לבצע..אני סובלת, אני מרגישה שאני חייה בעולם מרומה, עולם שקרי, אני לא נהנית ב100 אחוז אם אף אחד מבני הזוג, אך אם אפרד מהחבר הישן אז אולי אפתח מערכת יחסים נורמלית עם הבחור החדש, אבל יש לי גם פחדים להתנתק מהחבר הישן..יש להדגיש שאני לא יכולה לומר שאני לא אוהבת את החבר הישן, אני חושבת שיש לי רגשות לשניהם, אם זאת ,לחבר החדש יש יותר רגשות תן לי עצה בבקשה..המצב הזה ממש מטריף אותי.תודה מראש
ד"ר אורן חסון
נדה בין שני קשרים
⌄
דקלה יקרה,
עושה רושם שאת במצב כל כך קשה, שמה שלא תעשי תסבלי. כי אם תעזבי את החדש ותלכי עם הישן, תסבלי, ואם תלכי עם החדש ותעזבי את הישן, תסבלי, אם תמשיכי להיות עם שניהם את כבר סובלת, ואם תעזבי את שניהם, בודאי תסבלי. אז אם צפוי לך סבל בכל מקרה, אני חושב שהכי טוב זה לשבת עם עצמך, עם או בלי דף נייר ועט, ולשקול איזו אפשרות, אם תבצעי אותה, תגרום לך לסבל הנמוך ביותר, ואז תלכי על זה. הרושם שלי הוא שאת מוכנה כרגע לסבול את המצב הנוכחי כי אותו את מכירה, ואת המצבים החדשים את מכירה פחות, וגם, ואולי בעיקר, כי את פוחדת ליצור עימותים עם כל אחד מהם. העימותים הצפויים הם חלק מהסבל שלך, ואת סובלת גם מכך שהמצפון שלך פועל שעות נוספות ואת מרגישה לא טוב ביחס לעצמך (בצד זה שהאגו בהחלט כן מוחנף), ואת סובלת גם מהחשש שזה יתגלה לאחד מהם, או לשני, או לשניהם. לכן קחי גם את כל גורמי הסבל הללו בחשבון כשאת מחליטה.