פערים כלכליים ויחסים: מה לעשות?

תאריך פנייה: 24.10.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
קרן
דחוף מאוד מאוד
24.10.2005 • 09:36

שלום
ד"רעדיין נשארתי עם החבר ושנינו עצובים ואומללים כי אמא שלו ואבא שלו הרסו לו כבר את הבריאות אחרי פעם שדיברתי איתו קיללה אותו בזמן שדיבר איתי בטלפון ומסתבר שההורים שלו מאזינים לנו לשיחותובגלל זה דיברתי עם אמא שלו ואמרתי לה שלא כל הזמן תגיד עליי דברים רעים בלי סיבה ובלי להכיר אותי והיא אמרה לי שאני כל הזמן שבאה אליהם אני עם פרצוף חמוץ ואמרתי לה שזה בגלל שאני יודעת שאני לא רצויה ואז היא שיחקה אותה עצובה ופגועה וחבר שלי כעס עליי אז אמרתי לו שיופי שהיא יודעת סוף סוף מה אני מרגישה היא לא ידעה שאני יודעת שהם לא רוצים אותי.עכשיו חבר שלי לא יודע מה לעשות כי אין לנו כסף לגור ביחד והחסכונות של שתינו לא מספיקים לחתונהאני לא יודעת מה לעשות הוא אומר לי שהוא בחיים לא הרגיש ככה כלפי מישהי ושהוא אוהב אותי ולא יכול בלעדיי ומצד שני מפחד כי לא יהיה לנו כנראה גב כלכלי אם נתחתן היו לו תוכניות להיות עם מישהי עשירה ששני ההורים יעזרומה אני יכולה לעשות יותר ממה שכבר עשיתי אהבתי אותו ואין לנו כבר ריבים על כלום אנחנו מסתדרים ואוהבים ויודעים שלא נוכל לחיות בנפרד ורק רבים על מה יהיה בעתיד כי שניניו יודעים שכבר אי אפשר להמשיך ככהמה אני יכולה לעשות? אני לא רוצה שהוא יפרד ממני כי ההורים שלו לא רוצים אותי וזה גם בדיוק מה שההורים שלו עשו גם לאחיו שהוא כבר נשויאיך להתמודד מולם? איך לגרום להם לשנות את דעתם? ויש עוד בעיה שחבר שלי לא כ"כ מכיר את המשפחה שלי ומסרב לבוא אליי כי אין לנו בית מפואר ומצד שני לא רוצה שאח"כ ישנא אותי על זה שלא יהיה לו בית ישר ושיהיה קשהלתשובתך הדחופה אודהקרן

ד"ר אורן חסון
פערים כלכליים ופחדים
25.10.2005 • 17:10

קרן יקרה,
אני לא בטוח מה בדיוק כתבת לי קודם, כי את לא הקרן היחידה שכתבה לי. אני חושב שאני יודע. נדמה לי שדיברת על פערים במצב הכלכלי, שאמו לא אוהבת אותך, שהוא נתן לך שתי סטירות פעם, ושהוא חושב שבגלל שההורים שלך פרודים יש לך בעיות בתפיסת הזוגיות.את כותבת לי שאת רוצה להתחתן איתו מ"הסיבות הנכונות", כלומר, משום שאת אוהבת אותו ומשום שהוא אוהב אותך. אבל זה לא מספיק לקיים יחסי זוגיות טובה. כלומר, ללא שיהיו לכם מספיק "סיבות לא נכונות", יהיה לכם קשה מאד, ואז הסיבות הנכונות תתפוגגנה ותעלמנה. ראי בבקשה את הדיון על הסיבות הנכונות והלא נכונות כאן:http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=93&MsgID=762701לכן, לפני שתדברו על חתונה, מוטב שתתחילו להוסיף לעצמכם "סיבות לא נכונות" כדי להתחתן. כלומר, ליצור אוירה משפחתית טובה. לא ברור לי מה הם מוצאם נגדך. אולי באמת זה שאת מגיעה ללא גב כלכלי. העובדה היא קודם כל שהחבר שלך מוצא בזה טעם לפגם, אז מדוע שההורים שלו לא ירגישו כמוהו? נדמה לי שעוד לפני ההורים שלו, את צריכה לבחון את היחס כלפייך וכלפי הורייך של החבר שלך. כל עוד הוא לא מכבד את הרקע שממנו את מגיעה, הסיכוי שההורים שלו יעשו זאת, קטן מאד.לכן מוטב אולי שתנסי קודם כל להכניס אותו לבית הלא מפואר שלך, וללמוד להעריך את בני משפחתך בשל מה שהם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
קרן
פערים כלכליים ופחדים
26.10.2005 • 09:54

שלום
ד"רהם לא אוהבים אותי כי אנחנו רבים הרבה כל תקופת החגים רציתי שהוא יהיה איתי והוא סירב לא רצה להיות אצלי כי לא אוהב את המשפחה שלי כי לא מכיר אותה ולא נתן לי לבוא כי אמא שלו לא רוצה. כל הריבים שלנו הם רק סביב זה עכשיו לא על דברים אחריםואז אמא שלו לוקחת את זה נגדי ואומרת לי מה אתה צריך אותה?אני יודעת שזו לא אשמתו כי הוא עדיין גר עם ההורים שלו אבל למה שאני אסבול מחוסר ההתמודדות שלו עם אמא שלו?ביקשתי ממנו גם בערב שמחת תורה שיבוא אליי או שאני אבוא אליו וסירב ואח"כ כשהתקשרתי אמר לי אני אוכל עם המשפחה שליאז מה לעשות?איך לגרום להוריו לא להתנגד כך לקשר? להכיר אותי? כי אמא שלו בעצמה אמרה שהיא לא מכירה אותי ושהיא שומעת שכל יום אנחנו רבים?מה אתה מציע לי לעשות???

ד"ר אורן חסון
בינך לבינו
26.10.2005 • 18:53

קרן יקרה,
אני חושב שאת צריכה קודם לעשות בדק בית. כלומר, לבדוק קודם כל את היחסים שבינך לבין בן זוגך. יכול להיות שהוריו משקפים במידה רבה את מה שהוא מרגיש. את חייבת שהוא קודם יקבל אותך, ואת המשפחה שלך. כשהוא רב איתך, כשהוא לא מנסה להתקרב למשפחה שלך, אין לך סיכוי להתקרב את המשפחה שלו. דאגי קודם כל ליחסים תקינים איתו, ועזבי את המשפחה שלו בצד, בשלב זה. אולי גם תריבו פחות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083