קשר מתמשך: שאלות חשובות לפני נישואין
מבולבלת
מבולבלת ולא בטוחה בקשר עם בן זוג
⌄
שלום
לך,אני נמצאת בבעיה כבר כמה זמן שלא יוצאת לי מהראש. יש לי חבר שאני איתו כבר 3 שנים+,אני אוהבת אותו והוא אותי,כיף לי איתו תומך בי ולא חושבת שאמצא מישהו כמוהו שככה יאהב ויעשה בשבילי. הבעיה שלי היא שאני לא בטוחה לגביו בקשר של חתונה ולא בטוחה שמאוהבת בו. הוא עושה בשבילי המון ולפעמים אני מרגישה שאני חייבת לו אז אני נשארת איתו בגלל וזה ומשום הרגל. לא מספיק זה עוד,כל המשפחה שלי חושבת שהוא לא מתאים לי ואומרת שאני צריכה בנאדם אחר,יותר בוגר (הוא בן 22 ואני 21 בקרוב) חושבים שאני צריכה בנאדם מבוסס ובנאדם שיודע מה רוצה מהחיים שלו. בנוסף,קיים גבר שהוא קרוב משפחה של גיסי,שאני נמצאת איתו בקשר של ידידות. אני יודעת שהגבר הזה מרגיש אליי משהו (המשפחה שלי תמיד אומרת שהוא מסתכל עליי ושואל עליי והם יודעים שיש לו רגשות כלפיי) אני יודעת שגם לי יש משהו לגבר הזה אבל אני לא בטוחה שזה נכון לעשות את זה ולהמשיך בזה. לא פעם הוא הציע לי להיות איתו בקשר אחר אף שאני פוחדת. אני נפתחת אל הגבר הזה ואפילו מספרת לו דברים עליי ועל בן זוגי, משהו שכמעט אף אחד לא יודע. כבר לא בטוחה מה רוצה מעצמי,להישאר עם חבר שלי או להיפרד ואולי אפילו לנסות עם הגבר השני.ממש מתוסכלת,כבר לא בטוחה בשום דבר ומבקשת עזרה...
מבולבלת
מבולבלת ולא בטוחה בקשר עם בן זוג
⌄
בנוסף חייבת לציין שאני וחבר שלי רבים המון והוא תמיד אומר שאני מקפחת אותו ומעדיפה אנשים אחרים על פניו,אומר שמרגיש שלא אוהבת אותו יותר. אני כן אוהבת אותו אבל באמת לא בטוחה שמאוהבת בו.באמת חייבת עזרה כבר מיואשת.
ד"ר אורן חסון
לחשוב על תוכניות לחיים
⌄
מבולבלת יקרה,
את אוהבת אותו, את רק לא יודעת אם מספיק חזק. את גם לא בטוחה אם הוא "האחד" שאיתו תרצי להתחתן, והמשפחה שלך לא ממש מעודדת אותך. אז מעבר לכך שאת צריכה לשאול את עצמך עד כמה את מושפעת מהמשפחה, ועד כמה את סומכת על עצמך בראיה שלך אותו כפרטנר לחיים, ושתהיי מאושרת איתו, יש עוד משהו חשוב שאת צריכה לשאול את עצמך.את בת 21, ויוצאת איתו מגיל 18. מהן מטרותייך לחיים? האם את רוצה ללמוד? האם את רוצה לפתח קריירה? ובאיזה גיל את רוצה להיות אמא, ולגדל ילדים?כל אלה הם שיקולים חשובים בדרך. אם את לא ממהרת להיות אמא, אין סיבה למהר להתחתן רק כדי לוודא "שעשית את זה", סימנת וי על מטרה חשובה, ולנוח. ואז תוכלי לקחת את הזמן, איתו או בלעדיו, ולהחליט בעוד שנה או שנתיים, לאן את הולכת ומתפתחת, ואם הוא איתך, אז גם לאן הוא הולך ומתפתח.