יחסים: האם הוא סוהר או שותף?

תאריך פנייה: 20.09.2010 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
לא יודעת
מערכת יחסים בעייתית
20.09.2010 • 20:42

שלום.
.אני בת 24, יש לי חבר בגילי מזה כשנה וחצי ,קשר רציני ראשון שלי... לאחרונה אנחנו בנתק וכל הזמן נמצאים במריבות ופרידות אחד מהשני. היינו משכירים דירה ביחד.אני אספר בקצרה על הקשר שלנו שהיה קצת בעייתי.. חצי שנה ראשונה ביחד היתה מושלמת היה לנו כיף ביחד בכל דבר. יש לציין כי חבר שלי אדם מאוד עצבני כתוצאה מילדות קשה ודברים שעבר בחיים.. וכיום הוא צריך למשל לשתות אלכוהול וגם עישון כדי להירגע או כדי לשכוח מדברים שמפריעים לו.יש לציין שבעיית העצבים שלו הורסת לו הרבה בענייני עבודה ובחיים שלנו בכלל. היתה לו בעיית אלימות בעבר כלפי אנשים שעצבנו אותו אבל לא כלפי נשים.לאחר חצי שנה יצא שדברנו יותר לעומק על קשרים שלי בעבר ומפה התחיל כל הבלאגן.. שאני לא יודעת אפילו איך לתאר,הוא היה מתחקר ושואל אותי לפרטי פרטים מה היה ואיך התנהגתי ואיך הייתי כי חלק מדברים שעשיתי לא היו מקובלים עליו והוא חטף שוק רציני כי לא ממש הייתי כנה על העבר שלי לפרטי פרטים, במהלך שנה היו מלא מלא מריבות בעניין הוא חקר עלי בכל מקום אפשרי באינטרנט וביקש שאני יתנתק מאתרים חברתיים למינהם..יש לציין לא ספרתי את כל האמת על הקשרים שהיו לי משום שלא היו מוצלחים בעיניי. היו לו התרפצויות זעם שהובילו אותנו לפרידות רבות אבל בגלל שמאוד אהבנו אחד את השני תמיד חזרנו והוא לא הסכים לוותר עלי. אני אדם מאוד חברותי אבל עקב הקשר איתו אני מפוחדת ליצור קשרים נורמליים עם אנשים או להיות בסביבה של אנשים שלא ישאלו אותי בטעות על חברים לשעבר.. או ללכת ברחוב שלא יזרקו לי מילה כי תמיד הייתי צריכה לספר לו כל דבר.יש לי לא מעט בלאגנים עם אמא שהוא עזר לי להתמודד איתה ורק לאחרונה חזרתי לקשר עם אבא אחרי הרבה זמן..שגם היתה התנגדות מצד החבר שבאיזה שלב שהציב לי אולטימטום שאם אני חוזרת להיות איתו בקשר אנחנו נפרדים כי אבי רצה לעזור לנו בכסף והוא לא מוכן לקבל עזרה ואני החלטתי שכן כי המצב הכספי על הפנים.. כשהחלטתי לעזוב את הבית ולחיות בנפרד הוא כבר לא מנע ממני את הקשר עם אבי. הוא לא מרוצה מכך שהחלטתי לעשות דברים על דעת עצמי מבלי להקשיב למה שהוא אומר הוא היה רגיל שהכל נעשה בדרך שלו ואני כבר לא מחליטה איתו ביחד ורוצה לעשות מה שאני רוצה וזה לא מתאים לו וניסיתי להסביר לו שזה לא קשור לזוגיות שלנו ההחלטה שלי עם המשפחה שלי, את הקשר עם אחי נתקתי גם בגללו כי הוא לא מסכים שאני אדבר איתו כי הוא שמע שיחה שלי עם אחי שזרק עליו מילה לא במקום וגם אחרי שנה כשאמרתי לו שאני רוצה לחזור לדבר עם אחי והרגעתי אותו שנדבר וניישב את העניינים האלה אבל הוא מבחינתו לא מוכן לשמוע וטען שאני לא מכבדת אותו .. אני יודעת שהקשר שלנו מאוד בעייתי ולא מעט פעמים הוא התפרץ עלי בצרחות בגלל כל מיני סיבות ושבר רהיטים בבית אבל לא הרים עלי יד אף פעם.. וגם היה אומר לי דברים פוגעים וקללות לא במקום שנבע מעצבים ללא כוונה לטענתו וכמובן שהיה מצטער.. קשה לי איתו והוא מודע לזה שהוא בעייתי וצריך אף טיפול ואבל בכל מקרה אכפת לי ממנו מאוד הוא חשוב לי אני כן אוהבת אותו והכי היה חשוב לי שהוא בחור נאמן וגם בגלל זה קשה לי לוותר עליו אין לו ידידות שזה חשוב לי גם בקשר ושהוא לא היה מסתכל על אף אחת אחרת בניגוד לגברים של היום ואני גם קנאית ואני גם יודעת שהוא מאוד אוהב אותי. אני אוסיף שהוא לא בקשר טוב עם משפחתו ודי חי לבדו. אני לא יודעת מה לעשות בנוגע לקשר הזה אם ,יש בכלל טעם להמשיכו אבל קשה לי להנתק ממנו אפילו שאני יודעת שקשה לי להיות איתו ועם הדרך שבה הוא רוצה שהכל יתנהל לפי דעתו, ואם אני מחליטה אחרת אז כאילו אני לא מתחשבת בדעות שלו ולא אכפת לי מהקשר שלנו ואני לא מגנה עליו וכבר אני רוצה להיות עצמאית ולא להחליט ביחד איתו. מצטערת שהארכתי בפרטים אך זה הכי תמציתי שיכלתי לספר. אשמח לתגובה בעניין. מה לעשות??? האם אני מתנהגת בסדר?אני לא הכי מומחית בזוגיות ורציתי לדעת איך דברים אמורים להתנהל מבחינת החלטות ואי הסכמות בין בני זוג.

ד"ר אורן חסון
מגיע לך חיים טובים. עשי מאמץ להשיגם
22.09.2010 • 16:07

לא יודעת יקרה,
המכתב שלך ארוך מהמקובל, ולכן השארתי אותו לכשאתפנה, כי הוא היה מעכב אותי בתשובות לגולשים אחרים. אני שב ומבקש לקצר בפניות, כדי שיהיה לי קל יותר להתמודד.לגבי החבר שלך: אני מאד מעריך את היכולת שלך להבין את מקורות הקשיים שלו, ולתת לו את כל האמפתיה והסבלנות שהוא צריך. מצד שני, את רוצה לבחור בן זוג לחיים. והשאלה היא אם את רוצה מישהו שיהיה לך סוהר, או מישהו שיהיה לך שותף לעשייה שלפעמים תהייה קשה, ולפעמים כייפית, אבל שתרגישי טוב בעשייה איתו ולמענו, כי גם הוא מכבד אותך ומרגיש טוב איתך כשהוא נדיב כלפייך, גם כשקשה לו? (ויש מי שתגיד שהיא בכלל רוצה אביר שיעריץ אותה ויהיה איש השרות שלה בבית המלון – אבל אני לא הולך לשם).החבר שלך לא "צריך" אלכוהול ועישון כדי להרגע, וכדי לשכוח. הוא צריך לעבוד על עצמו כדי ש"בעיית העצבים" שלו לא תהרוס לך את החיים, בכל פעם שהוא נכנס לחרדות. והפעם, כשניסית להיות נורמלית ולספר משהו אישי עליך, הכנסת אותו למעגל חרדות שלא ציפית לו. הוא חרד מפני קשרים ישנים שיש לך, הוא חרד מפני קשרים אחרים עם אנשים אחרים בהווה, שאולי ימנעו ממנו את השליטה המלאה עליך, וביניהם אביך או חברות וחברים, או אחיך, הכבוד שהוא דורש לעצמו הוא תוצאה של פחד מאיבוד שליטה, הוא אלים, גם אם לא פגע בך פיזית, והדבר היחיד שמחזיק אותך איתו הוא הפחדים שלך. כי גם את חוששת מבגידות, והטוטליות שלו, על הטוב והרע שבה, לפחות מרגיעה את הפחדים האלה שלך. כפי שזה נראה, קשר איתו ירגיע לך את הפחד שיבגוד בך. אבל לא ייתן לך עצמאות בגרוש, והקשר ביניכם יהיה בלתי יציב ועם הרבה עליות, ועם נפילות קשות. אלא אם תלכו לייעוץ, ותטפלו בבעיות של שניכם, וזה ייקח לפחות חודשים. כי הפחדים של שניכם, ובעיקר שלו, בסיסיים מאד. צריך לרצות לשנות כדי שישתנה, וצריך לעבוד על זה קשה. זה לא יקרה בלי סיוע מקצועי.את יכולה גם לקצר את הדרך, לעצמך. שזה אומר לחפש בן זוג אחר, ובמקביל, לטפל רק בפחדים שלך מפני בגידה. אם אסתכל על זה אובייקטיבית, זה הרבה יותר קל, פשוט ובטוח מבחינה טיפולית, גם אם ייקח קצת זמן, וידרוש ממך גם את המאמץ המכאיב סיום הקשר הנוכחי, ושל חיפוש ומאמץ ליצירת קשר חדש.אני יודע שלא פתרתי לך את העניין, אלא נתתי לך דברים חדשים לחשוב עליהם. אז חשבי עליהם, וקראי כמה פעמים את התשובה שלי. אחרי הכל, מגיע לך חיים טובים. עשי הכל כדי להשיג אותם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
לא יודעת
מגיע לך חיים טובים. עשי מאמץ להשיגם
27.09.2010 • 19:25

שלום
שוב..שמחתי לקבל ממך את התגובה ואכן עזרת לי המון. קראתי אותו ברגע הכי מתאים לכך...אכן אני עוברת תקופה מאוד קשה בהתמודדות עם הרבה דברים בחייאני רק אציין שלאחר שהגענו להחלטה להפרד כי לא הסכמתי לפעול בדרך שלו הוא השתגע שעזבתי וביקש שאני אחזור בכל דרך אפשרית בטענה שהוא מבטיח להשתנות והוא יקבל את כל ההחלטות שלי וקיבל את זה מאוד קשה ונשבר אבל... שלא הסכמתי הוא ניסה שוב לבקש שאקבל את הדרך שלו כי אני עושה טעות והוא החליט שאין דרך חזרה והוא ניתק איתי את הקשר נכון לעכשיו... ודי קשה לי...יש לי שאלה נוספת ... אם אני ארצה לטפל בעתיד בבעיה של הקנאות שלי ואולי חיזוק בטחון עצמי מי הגורם הנכון ביותר לטיפול? למיטב ידיעתי יש כל מיני תארים למינהם כמו פסיכולוג , פסיכולוג קליני ,פסיתוכרפיסט וכד' ואין לי ממש מושג למי אני צריכה לפנות שיתאים לכך.תודה שוב.

ד"ר אורן חסון
טיפול
27.09.2010 • 22:00

יודעת יקרה,
בהצלחה לך.וזה באמת מבלבל. לא מזמן כתבתי כאן תגובה בעניין ההבדלים השונים. תוכלי למצוא אותה כאן:http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3203357

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083