קשר מורכב: המשך או פרידה?
ים
סיום קשר
⌄
שלום רב,
אני גרושה +1. למלעלה משנה אני נמצאת במערכת יחסים שבתחילתה היתה מחייבת , אולם לאחר מספר חודשים היתה פרידה וחזרה..ושוב פרידה וחזרה.... ועתה שוב יש חזרה למערכת יחסים אולם ללא הגדרה רשמית מחייבת ...גם אם באופן רשמי היו פרידות, מעולם לא התלווה לפרידות ניתוק מוחלט של הקשר, אלא למספר ימים. כאשר הפרידות הגיעו מצידו של בן הזוג לטענתו הוא " אינו מאוהב.. וחולם לממש את הפנטזיה של פרפרים ריגוש וכו .." למרות דברים אלו, הקשר המשיך ולא נותק, כאשר בן הזוג הוא זה שבעיקר יוזם את הפגישות והקשר ... ברמה העקרונית נראה כי הדברים מתנהלים על מי מנוחות, אבל מתחת לפני השטח.. הרגש שלי אינו נח לעולם... הקשר עצמו בנוי על מפגשים אינטנסיביים מחד ומאידך יכול להגיע ניתוק של כמה ימים (מצידו של בן הזוג - מצבי רוח וכו...). כמו כן, למרות ההיכרות הממושכת מעולםלא פגשתי את בני משפחתו, כן פגשתי ומכירה היטב את חבריו הקרובים, אולם הוא מעולם לא פגש את חבריי הקרובים. ילדינו מאוד קרובים זה לזה, מכירים היטב והמפגשים עם הילדים מתקיימים לעיתים קרובות. המפגשים שלנו הם רק בביתו... לטענתו הוא אינו אוהב לצאת, כאשר אני אינני מבטאה את מורת רוחי מכך. ...כשאנחנו יחד מאד כיף, מעניין ונעים ... השיחות ביננו קולחות, יש המון אהבות משותפות והשקפת עולם דומה.. גירוי אינטלקטואלי.. הוא אדם מאד חיובי, חכם וטוב לב, יחד עם זאת התחושה שלי היא סוג של אמביוולנטיות מחד הוא אינו שלם עם הקשר (ממשיך לשוטט באתרי היכרויות), מאידך הוא אינו מתנתק... אצלי זה בגלים.. לעיתים מאד טוב לעיתים מאד קשה רגשית עם תחושת והידיעה שהוא אינו מאוהב ולא ברור לי מה הוא כן.. מחד רוצה להתנתק.. מאידך פוחדת לאבד אותו.. הוא יקר לי וחבר מאד טוב שלי...קשה לי מאד עם החוסר טוטאליות והמחוייבות שלו כלפיי בקשר, מה לעשות ?
ד"ר אורן חסון
סיום או מחוייבות
⌄
ים יקרה,
עושה רושם שיש לך קשר שיתרונותיו וחסרונותיו ברורים, ידועים, ולכן מבלבלים. כלומר, היתרונות מספיק טובים כדי לרצות להמשיך, והחסרונות מספיק גדולים כדי להגיע מדי פעם למחזוריות לא קלה של מחשבות ניתוק. את יכולה להמשיך את המצב הנוכחי עד שהמחזוריות השלילית תהיה חזקה מספיק כדי לטלטל אותך מספיק חזק אל מחוץ לקשר, או להחליט שאת מחפשת משהו אחר, טוב יותר, למרות הסיכונים והמחיר (להתמודד עם הלבד, ועם הטלטלות שבין תקוות לאכזבות, ועם הסיכון שזה ייקח זמן עד שתגיעי למישהו מוצלח יותר). עושה רושם, כרגע, שהאפשרות השניה הזו תקרה, והשאלה היא רק מתי. מצד שני, אם כבר את מוכנה לאפשרות השניה, אז אולי לעשות זאת באופן שישאיר לו פתח צר, לתקופה מוגבלת (בעיקר מוגדרת בברור אצלך, יותר מאשר מפורשת כלפיו), של אפשרות חזרה, אבל בתנאים שלך. של החלטה על מחוייבות מלאה.