חיזוק קשר זוגי: טיפים וכלים

תאריך פנייה: 02.08.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לוחמת עקשנית
דברים יסתדרו בסוף
02.08.2006 • 15:39

ד"ר חסון היקר,
תודה על חוות דעתך.אני חושבת ששנינו בלחץ,ומוצים דברים מכלל פרופורציה ביחוד כשאין וודאות לשננינו לגבי העתיד אחר התואר ולגבי הזוגיות שלנו.אני לא מדברת כלל על הרצון שלי לעבוד ולחסוך והוא כנראה מפחד שלא אהיה שותפה כלכלית ראויה ובמקום זאת מדברת רק על אהבה כי זהו הנקודה שבה אין לי בטחון.אני כמובן חושבת על פרנסה(מי לא?)אבל לא מדברת על כך הרבה ומכאן הספק שלו .אני מבינה זאת כעת.יהיה בסדר!אנחנו נחזור הבייתה נמצא עבודה נחסוך ונשכיר דירה יחד כשכל אחד עוזר בהוצאות זה ירגיע את שנינו ויתן לחברי את הבטחון שיש לו שותפה אמיתית. מה דעתך? לחכות עוד קצת ולראות איך נסתדר במגורים משותפים?

ד"ר אורן חסון
מה שאתם יכולים ביחד. וגם מה שלא.
04.08.2006 • 21:11

לוחמת יקרה,
אם הוא מקבל את מה שכתבת, אז נסו, ותילחמי. אבל קחי בחשבון שלא רק הוא צריך לעשות את המאמץ, אלא גם את. אלא שאולי לא תאהבי את מה שאני כותב. את רוצה לחזק את הקשר על-ידי הרבה שיחות וקירבה. בשבילך, זו העבודה על הקשר שאת רוצה שיעשה. לו זה כנראה קשה. הוא בנוי אחרת ממך. בטוח שהוא לא יכול לעשות זאת במינון שלך. ומכאן העבודה הקשה שאת צריכה לעשות עם עצמך: להניח לו ולא ללחוץ עליו במידה שאת עושה. כי אם תלחצי עליו יותר ממה שהוא יכול, הוא עלול לחמוק לך לכל מקום שייתן לו "שקט". אלא שאני יודע שקשה לך להקטין את המינון שאת זקוקה לו.וזוהעבודה הקשה שאת תצטרכי לעשות. לפגוש אותו באיזה שהוא מקום באמצע, שבו אף אחד מכם לא יהיה מרוצה עד הסוף מזה, אבל יהיה מרוצה עד הסוף מכך שאתם ביחד, ומרגישים הכי טובשאתם יכולים ביחד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083