שקרים ויחסים: מה גורם למשבר?

תאריך פנייה: 02.03.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אבי
שקר קטן
02.03.2010 • 15:42

שלום רב
לפני כחודש תפסתי את אשתי בשקר לבן .היא ניסתה להגן עליי בכך שאמרה שלא ראתה מייל שכתבתי לה על איחור שלי לעבודה בגלל שהייתי צריך לחזור הבייתה ולפתוח לה את דלת הבית.הבעיה שלי היא לא מהשקר עצמו אלה מההגנה שלה עליו .לא ראיתי את המייל הפך לזה שאני לא זוכרת שראיתי והפך לזה שנשבעת שלא פתחתי.בסופו של עניין היא אודתה וטענה שלא רצתה לפגוע בי ולריב איתי. מאז אנחנו כל הזמן רבים כי אני מרגיש מאויים מאוד וכי הביטחון שלי בה נפגע מאוד.איך אפשר להתגבר על כך קשה לי לריב איתה היא אישה מדהימה ומאוד טובה בעניי.

ד"ר אורן חסון
שקר קטן ופטיש גדול
03.03.2010 • 01:48

אבי יקר,
מן הסתם, יש לך בעייה קשה של בטחון, אם זה מפריע לך עד כדי כך שאתה הופך יחסים עם אשה מדהימה, לגהינום. האם זה שווה? ואוסיף עוד משהו: אני לא בטוח שזו בעיה של בטחון שלך (למרות שהמכתב שלך מראה כאילו אתה חרדתי מאד). בדוק את עצמך. ייתכן שזה יותר בעיה של אגו (שלך), ושל הרצון לחנך אותה, כדי שזה בשום פנים ואופן לא יחזור. ואז, מה שאתה עושה, דומה ליתוש שעוקץ אותך ביד, ובמקום להרוג או לנפנף אותו באצבע, אתה דופק את היתוש שנמצא על היד שלך עם פטיש של חמישה קילו, ובכל הכוח. לא עדיף להתרגל לעקיצה מדי פעם מאשר לשבור את הקשר שלכם לרסיסים???ושאל את עצמך מדוע היא היתה צריכה לשקר. יתכן שתמצא שהיא עשתה זאת כי היא כבר יודעת שאתה הורג יתושים עם פטישים של חמישה קילו. ומכיוון שהיא לא רצתה לשים את הראש מתחת לפטיש כבר אז, היא קיוותה להתחמק ממנו על-ידי שקר. במילים אחרות: אתה מפחיד אותה, ואולי בצדק. בדוק את עצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083