גבולות עם הילדים: טיפים ליחסים
נעמה
בעית שינה
⌄
שלום,
לבן זוגי ילדה בת שלוש וחצי. אנחנו יחד כשנה וחצי ובחודשים האחרונים התחלנו להיפגש שלושתנו יחד. בשבועות האחרונים התחלתי לישון בבית כשהילדה נמצאת מדי פעם. היחסים בינינו טובים, אבל בשעות הלילה היא מתעוררת כמה פעמים בלילה ומבקשת לבוא לישון איתנו במיטה. בן הזוג שלי לא רוצה לעשות מזה ענין ולוקח אותה אלינו למיטה כל פעם שהיא מבקשת. אני מאמינה שזו דרך בעייתית שמייצרת הרגל שיהיה קשה להיפטר ממנו ומשדר לילדה שהרצון שלה לישון איתנו ו"לסמן את הטריטוריה של אבא" נורמלי.מה כדאי ונכון לעשות?
ד"ר אורן חסון
סבלנות...
⌄
נעמה יקרה,
אין לי ספק שהיה לך הרבה יותר קל עם זה, לו זו היתה ילדה שלך. יתכן שאת חושבת שלא, ושגם עם הילדים שלך תצרי גבול ברור בין טריטוריות, אלא שעם הילדים שלך זה יהיה בדרך כלל נסיון לסמן את הטריטוריה של אמא, ולא של אבא, וזה יהיה יך יותר קשה.אני מניח שההרגל הזה שלה קיים לא רק מזמן שאת שם, אלא היה קיים שם קודם. יתכן גם שהוא קיים בבית של אמה, שמאפשרת לה את זה גם. את יכולה להגיד לו שזה מפריע לך, אבל את רק בתחילת בניית היחסים עם הילדה, ובתחילת בניית היחסים עם אביה כאבא. אם תקחי זאת קשה, זה עלול לפגוע בך וביחסים שביניכם, כי למרות שאתם שנה וחצי ביחד, סביר מאד להניח, אם הוא אבא נורמלי, שהיחסים בינו לבין בתו חשובים לו יותר מאשר היחסים איתך, שלא לדבר על הצורך שלו לפצות אותה על הריחוק ממנה במשך השבוע. ואגיד לך עוד משהו: אם את רוצה יום אחד לגדל איתו ילדים ביחד, עדיף שיהיה אבא נורמלי. אמרי לו את מה שאת חושבת, מדי פעם, אבל למענך, ולמען הקשר שלך איתו, מוטב שתניחי לו את קבלת ההחלטה בעניין הזה, ואת השינוי שייעשה בקצב שלו. הרי, כפי שזה קורה לכל ילד, ברור שהיא לא תישן אתכם עד גיל 18. סבלנות.