שקרים וזוגיות: מה עושים?
ירון
שקרנים פתולוגיים
⌄
שלום
אני נשוי מזה 8 חודשיםולאחרונה גיליתי על אישתי הרבה דברים מפתיעיםמסתבר שהיא שיקרה לי מהיום שאני מכיר אותהבנוסף לבגידה שהתרחשה לפני הנישואיםאולי היו עוד בגידות אני לא ממש יודע איך להוציא את המידע הזה ממנהחשוב להדגיש שאחד הגילויים החשובים הוא שהיא בעצם שקרנית פתולוגיתאם תוכל לבאר את המושג הזה ואיך ניתן להתמודד איתו אם בכללהאים יש סיכוי לשינוי אצלה בכללואיך ניתן לגלות את האמת על כל התקופה שלנו יחדאני נוטה לכיוון גירושיןוממש לא מאמין למלה שהיא מוציאה מהפה אפילו אם היא אומרת שכואב לה הראש אני לא ממש מאמיןאני ממש במצב של חוסר אונים מולההתנפצה לי כל התדמית שהיא הציגה לי במשך 3 שנות החברות שלנו לפני הנישואיםגם את הידיעה על הבגידה הוצאתי ממנה רק לאחר הנישואיםתודה
ד"ר אורן חסון
התחרפנות?
⌄
ירון יקר,
אני מניח שאת המושג "שקרנית פתולוגית" אתה ייחסת לבת זוגך, ולא איש מקצוע. לפיכך, התכונות של המושג הזה הן בדיוק התכונות שאתה מייחס לו, כי הרי אתה הוא זה שעשה את האבחון. ומכיוון שאתה גם קבעת את המינוח,לא בטוח כלל שהקביעה שלך זהה למינוח פסיכולוגי מקובל כלשהו.לפיכך, המושג שאתה קבעת ואיבחנת אינו יכול לשרת אותי בהבנה אם יש סיכוי לשינוי אצלה (וכאשר תגיע לאבחון מקצועי, וכך הוא אכן יהיה, מוטב שתמשיך ותשאל את מי שעיסוקו באבחון בנושא הזה, מה הפרוגנוזה).מכיוון שאינך מאמין למילה שהיא מוציאה, לא פלא שאתה חסר אונים. השאלה, ירון, אם חוסר האמון שאתה מגלה הוא תוצאה של חיים מלאים שקר שלה, או תוצאה של שקר או שניים שלה, שאתה הופך לחוסר אמון כללי בכל מה שהיא עושה או עשתה בעבר (וזו תופעה טבעית וטיפוסית לצד הנבגד).אתה אומר שאתה לא יודע איך להוציא ממנה את המידע אם היו בגידות בעבר. המשפט הזה שלך הוא בעייתי מאד, מכיוון שיש בו הנחה מובלעת שהיו בגידות. אם לא היו עוד בגידות, הרי כבר הוצאת בודאי את המידע הזה ממנה, שכן היא בטח כבר אמרה לך שלא היו.מה שקרה לך, ירון, הוא שגילית סיפור בגידה, ואולי כמה שקרים שעטפו אותו, והתחרפנת. מה שנותר לברר הוא אם כל מה שהיה ביניכם היה בשקר, או אם (כמעט) כל מה שחשבת עד כה היה אמת, אלא שאתה כבר לא מאמין בה. כלומר, ירון, לא ברור כלל אם הבעיה היא בה, או בך. ומוטב שתברר זאת היטב. כי אם אתה טועה, יכול להיות שהמסקנות שתסיק לגבי הזוגיות שלכם יהיו שונות לחלוטין. ונדמה לי שעזרה חיצונית לשניכם הכרחית.
פגועה
שקרנים פתולוגיים
⌄
הי ירוןאתה לא תאמין אבל אני עוברת את אותו הסרט עם בן הזוג שליאני איתו כמעט 4 שנים וגיליתי בחצי שנה האחרונה שכמעט כל דבר שהוא אמר לי מהיום שבו הכרנו שקרילגבי מששפחתו, עבודתו, חבריו , אני חושבת שהוא גם בוגד ביאני חושבת שהמונח "שקרן פטלוגי " מתאים גם לו ובמדויק-אני עכשיו מרוסקת מעצבותכי אני לא מאמינה שמישהו יכול לשקר בלי מקיפות מצפון שקר על שקר במשך שנים ולא להרגיש חרא ברגע שהוא משקרזו הרגשה איומהאני מבינה בדיוק מה אתה עובר
ד"ר אורן חסון
עתיד היחסים (?)
⌄
פגועה יקרה,
כפי שראית אולי בכללי הפורום, הפורום הזה אינו קבוצת תמיכה, ולכן דיאלוג בין גולשים אינו מתאפשר. אני מקווה שפורום התמיכה בנושאים האלה יקום בקרוב.לעניינך, את לא כל כך יודעת מה בן זוגך מרגיש או לא, ומה הסיבה למסכת השקרים שלו, אם אכן זה המצב. ראי בבקשה את המשך הדיאלוג עם ירון למעלה, ונסי להעזר בו לצורך עתיד היחסים שלך עם בן זוגך.