שקרים: האם אני משקרת?

תאריך פנייה: 13.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנה
שקרים
13.09.2011 • 20:53

אורן שלוםקורה לי הרבה פעמים שאני נתקלת , או יותר נכון , שלוקח לי הרבה זמן לגלות שאנשים משקרים אותי . האמת שזה קורה יותר מידי פעמים. אם זה שקר קל שניתן להבליג אני לא עושה מזה עניין אבל שקרים יותר משמעותיים אני נורא נפגעת לא יודעת איך להתיחס לאנשים האלה, ולא יודעת כיצד להתנהג איתם.אביא לך כמה דוגמאות.מקום עבודה שלא הוסיפו לי שעות שעבדתי .אחות שמעלה באמון שלי בעניין כספים של אימי.מקום עבודה שהבטיחו לי שאעבוד שם ופתאום לא ברור אם הם רוציים או שלא רוצים אותי . איפה אתה רואה את הבעיה.

ד"ר אורן חסון
שקרים משקרים שונים
15.09.2011 • 15:24

דנה יקרה,
כי אנשים משקרים. בדרך כלל אלו שקרים לבנים, או שקרים שמטרתם למנוע עימותים או פגיעה באחר, אבל לפעמים זו רמאות נטו. אבל כשאת שואלת אותי "איפה אתה רואה את הבעיה?", את לא רוצה שאגיד לך את המובן מאליו: "הבעיה היא בכך שיש אנשים שאינם ישרים", אלא לשאול, אולי, אם זה משהו שאת עושה לא בסדר. האם את רוצה רשות לרמות גם? האם את חושבת שאת נאיבית מדי? או לא אסרטיבית מספיק?אם את מגלה שמישהו אינו ישר באופן שמטרתו להרע, קחי זאת בחשבון. אם זה עניין פלילי, לכי למשטרה, אם תרצי לטפל בזה כך, ואם זה לא עניין פלילי, את לומדת משהו על האדם, וצריכה להיזהר להבא. ואם את חושבת שתרוויחי משהו בעימות, לפעמים זה נכון ולפעמים זה לא, ולפעמים זה תלוי ביכולת שלך ושלו או שלה להתעמת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083