ירידה בחשק: מה עושים?
shira
איך יודעים שאוהבים?
⌄
אני נשואה+2,5 שנים.הקשר שלנו ידע עליות ומורדות,היו לא פעם דיבורים על גירושין, והיום ברוך השם, הכל תקין.אני בת 37 ובעלי בן 40.אני לא יודעת מה זאת אהבה.הפסקתי להאמין שהיא קיימת...אני הייתי טיפוס מאוד מאוד מיני,(מזל עקרב),והיום-בעלי גרם לזה שאני ממש כמעט ההיפך מזה.היצר קיים,אבל אני לא מצליחה להתרגש ממנו.וגם הוא,בקושי דורש סקס.מספיק לו פעם בשבוע.אני,מבחינתי,אם היה מספק אותי, הייתי מוכנה כל יום..אבל הוא טוען שהוא עייף,ושאנחנו עושים את זה, אני מרגישה שכבר לא נעים לו, והוא חייב לעבור את המשימה..יצא לי כבר להיום עפ אחרים(בהסכמתו),אבל זה לא זה.אפילו הלכנו למסיבת חילופי זוגות,וגם שם-זה לא היה זה מבחינתי, למרות שהוא מאוד התלהב..מה לעשות? אולי אני צריכה ללכת לטיפול אישי?אני משערת שאנחנו יחד עד היום,כי מאוד נוח לנו אחד עם השני.תשוקה-אין בכלל,וגם לא היתה אף פעם...מה עושים?(גם שהייתי עם מישהו אחר, לא חשתי שום תשוקה)
ד"ר אורן חסון
להתחבר למה שאת באמת מרגישה
⌄
שירה יקרה,
נדמה לי שאת מכירה את עצמך כמינית מאד, כנורמלי אצלך במצב שבו אין לך כעסים, ובמצב שבו אין לך אכזבות. אלא שכרגע המיניות שלך היא כפי שהיא, כי יש לך כעסים וכי יש לך אכזבות. לא פלא שאת מרגישה פחות נמשכת אליו, ועם פחות תשוקה.אבל יש סתירה מסויימת בדברייך. כי את כותבת שהיום – בעלך גרם לך שאת ממש כמעט ההפך מכך (כלומר, מינית פחות), אבל גם שתשוקה לא היתה ביניכם אף פעם. לא ברור לי אם זה בגלל כעסים שעדיין רובצים ביניכם, או בגלל דברים אחרים, הקשורים לטיפוסים שאליהם את נמשכת. אני מציע לכם ללכת ליעוץ זוגי, כדי להבין היכן הבעיה: בתקשורת או במשיכה? (ואולי בסקס עצמו, ואם כך, אולי כדאי שתלכו ליעוץ מיני דווקא).