שקרים בקשר: קנאה ופרטיות

תאריך פנייה: 02.11.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
די
אמון
02.11.2011 • 00:20

אני וחבר שלי שנה וחצי יחד,אני בת 22 והוא בן 24, כאשר בשבוע האחרון החלטתי לקחת הפסקה של כמה ימים לחשוב על עתיד הקשר.. בחצי שנה האחרונה הזוגיות שלנו נמצאת בעליות ומורדות, אנו נפרדים וחוזרים, כאשר הסיבה העיקרית היא החוסר אמון שלי בו.תפסתי אותו משקר כמה וכמה פעמים על שקרים קטנים כמו לשמשל צמיד ושרשרת שקנה לי שאמר שהם מזהב והם בעצם היו מציפוי זהב, שלא היה בקשר עם אף בחורה בתקופה שלא היינו יחד וגיליתי שהוא כן היה. לא מצליחה להבין למה הוא מוכרח לשקר לי.הוא גם נורא קנאי לפרטיות שלו, לא מסכים לי להתעסק לו בפלאפון .. דבר שנורא מוזר לי כי אם לו מה להסתיר זה לא היה מפריע לו.הסיבה האחרונה שבגללה נפרדנו היא שהוא נעלם לכמה שעות , לא ענה לי לטלפון , כשחזר אליי טען שהיה בבית ולא ראה שהתקשרתי, אני יודעת בודאות כי הוא לא היה בבית.הוא רוצה שננסה שוב לפתור דברים ושננסה לחזור להיות יחד.. אני לא יודעת מה לענות לו האם כדאי בכלל לנסות אם קיים חוסר אמון כזה בקשר?

ד"ר אורן חסון
שקרים ופרטיות
02.11.2011 • 23:18

די יקרה,
שקרים מסוג זה, ובעיקר כשהם מלווים בקנאיות רבה לפרטיות, מעידים על צורך לשמור על האינטרסים האישיים שלו, שלפעמים יהיו מנוגדים לזוגיות, ולכן על קושי בסיסי ליצור קשר של שיתוף. הקושי של הצד השני (את) במקרה הזה, הוא שמאחר שתפסת אותו כבר כמה וכמה פעמים בשקרים, את לומדת שלא להאמין לו, כך שלפעמים גם לא תאמיני לו גם כאשר הוא אומר אמת. בסופו של דבר, יהיה לך קשה מאד להבחין בין מציאות לבין חשד שווא, ובין אמת לדמיון, בעיקר כאשר הוא מכחיש את הכל, מה שעלול להביא אותך לתחושה של סף השפיות.העניין הוא שאת היא זו שצריכה להעריך היכן בדיוק נמצאים היחסים שלכם, ועד כמה המצב חמור. אם את מוצאת את עצמך בסיכון להגיע למה שתארתי למעלה, תצטרכי להסיק מסקנות ולהגן על עצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083