הגדרת זהות מינית ושימוש בפורנו
דניאל
הומו?
⌄
שלום
לך ותודה מראש על ההתייחסותאני בן 21 היום, ומאז ומתמיד נמשכתי לנשים. לא רק שנמשכתי לנשים, נמשכתי לנשים בטירוף! שזה שיגע אותי לפעמים, וכמו כל גבר, כל החיים שלי היו סביב חרמנות מטורפת.אני בחור מאוד מאוד מיני, ובתור נער יצא לי לעשות לפחות פעם אחת ביד ביום, ויותר מפעם אחת בימים שבהם משום מה הייתי יותר חרמן.יש לציין שמעולם לא הרגשתי משיכה מינית לאף גבר!!ועכשיו מגיעה הבעיה. בשנה האחרונה אני מוצא את עצמי מתחרמן מאוד מפורנו של גברים! זה התחיל בזה שראיתי קוקסינלים, ואז עברתי לפורנו גברים, ואני קולט שזה הרבה יותר מחרמן אותי מפורנו רגיל! יש לי חברה, ואני אוהב את הסקס איתה, אבל מאז שאני מסתכל על פורנו גברים, אני מרגיש אובססיה להתנסות. מצד שני, שאני הולך למועדון אף גבר לא מושך אותי, אפילו מגעיל אותי לגעת במישהו, אבל הפורנו ממש מחרמן אותי! מה קורה לי!?!?!
ד"ר אורן חסון
מיניות מורכבת, ללא הגדרה אחת ברורה
⌄
דניאל יקר,
מכיוון שאתה מגדיר היטב מה אתה אוהב ומה אתה לא אוהב, ברור שההגדרה "הומוסקסואל" אינה בדיוק תופסת לגביך. אתה יודע בדיוק מה אתה אוהב ומה אתה לא אוהב, ואין צורך שתגדיר את עצמך באופן קשיח יותר שאינו תואם את המשיכה שלך.עם זאת, אם אתה מרגיש שהפורנו הזה לא עושה לך טוב, אולי הכי נכון לך לעזוב את זה. לדעת שזה משהו שיכול לגרור אותך להתמכרות שלא תועיל לך, ולהניח לה. אחרי הכל, עושה רושם שאתה מנהל חיים בריאים וטובים בלעדיה. יש גברים נשואים שמתמכרים לפורנו "רגיל" שגם הוא יכול להיות בעיה קשה בזוגיות (ראה את שאלתה של יעל, 8 שאלות למטה), ויש גברים שנמשכים, ועלולים להתמכר לסוגים נדירים יותר של פורנו, כמוך. כך או כך, התמכרות היא דבר לא טוב, וכך או כך, אובססיביות למשהו היא דבר שעלול להפריע לאושר ולספוק בחיים. אם אתה יכול להתנער מזה כאשר אתה בתחילת הדרך, אולי עדיף, כי נראה שזה מעסיק אותך יותר מדי.