שקרים בזוגיות: ניתוח והתמודדות

תאריך פנייה: 11.08.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
איילה
שקרים כיצד להתמודד, כיצד להתעמת?!
11.08.2013 • 11:26

לד״ר אורן שלום רב,
רציתי להתייעץ איתך על נושא שעלה/ התגלה בזוגיות שלי.
בן זוגי ואני כבר ביחד חצי שנה לפני כחודשיים הוא הציע לי נישואים ומשם האהבה פרחה..
היו עליות ומורדות לאורך החצי שנה הזו, אך לא משהו שמדליק נורה אדומה..
יותר אי הסכמה בין שנינו לגבי החלטות מסויימות.. לאו דווקא קשורות לחתונה..
בן זוגי דוגל באמירת האמת ובשיתוף כנה במילים שלו:״מה מרוויחים מלשקר״ או להפך ״מה אני מפסיד מלאמר את האמת?!״
לאחרונה (ביומיים האחרונים) גיליתי שהוא לא בדיוק אמר לי את האמת על שני נושאים מסויימים, אשר כבר דיברנו עליהם ארוכות ולא רק מלמעלה... אבל הוא בכל פעם לא אמר את האמת.
אני צריכה לציין שנושא אחד הוא יותר כבד משמעות מהשני
כשגילתי את האמת הייתי מאוד מבולבלת(אני עדיין) כי ממנו לא ציפתי לעיניין כזה..לשקר..
במערכת יחסים קודמת אני כבר ניכוותי מבחור ששיקר לי במצח נחושה על עיניינים גדולים ובעלי משמעות!
והבהרתי את העיניין לבן זוגי הנוכחי שאני עם שקרים סיימתי!!
השאלה שלי אחרי הספור הארוך הזה, היא כיצד עלי להתמודד עם המידע החדש הזה??
האם עלי להזניח אותו בצד ולהתעלם ממנו? ניסיתי זאת ביומיים האחרונים אבל בלילה אני חולמת על כך שוב ושוב...
והאם להתעמת איתו על כך? ואם כן אז כיצד? לבוא מסביב לנושא? לתת לו הזדמנות נוספת להסביר את עצמו?
אני ממש מבולבלת ומחכה בכליון עיניים לעצה ממך..
תודה רבה מראש!
איילה

ד"ר אורן חסון
לשקול את העניין על כל צדדיו.
13.08.2013 • 16:53

איילה יקרה,
את קצת מסתורית באשר לסוג השקרים. אולי בגלל הטראומה שיש לך מהקשר הקודם, ואולי בגלל סיבות שעוד קדמו לכך בהרבה, הנושא, "שקר", עלה ביניכם בשיחות רבות. כנראה בעיקר בשל החרדות שלך. מכיוון שלא סיפרת לי באיזה שקרים מדובר, אני לא יכול לדעת מה קרה ומדוע לא אמר לך את האמת. אני יכול לתאר לעצמי מצב שבו את אומרת מחד שלא תסבלי שקר, ושאם הוא ישקר תעזבי אותו, ומצד שני את אומרת לו, למשל, שאם יתברר לך שהיה בקשר כלשהו יום לאחר שנוצר הקשר ביניכם, תפסיקי לבטוח בו ותעזבי אותו (אני לוקח את המצב הזה כדוגמא, וזה יכול להיות משהו אחר). אם הבחור היה בקשר בשבועיים הראשונים עם מישהי, הוא נתון בין הפטיש לסדן. כי אם יילך לפי הקרטוריונים החדים שנתת לו, אם יספר את האמת תעזבי אותו, ואם ישקר, אולי גם תעזבי אותו, אבל רק אם תגלי. אם הוא מאד רוצה להיות איתך, נורמלי לקחת את הצ'אנס שאולי לא תגלי.לכן, חשוב מאד לדעת מה המסרים הכוללים שאת נותנת לו, כדי להבין אם אמת היא דבר שאפשר לעמוד בו. אם תרצי, אולי כדאי שתצרי איתי קשר לצורך התייעצות טלפונית "חד פעמית" (ראי את האופציה הזו באתר שלי), כדי לשקול את העניין על כל צדדיו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083