סתירות בקשר: מה המשמעות?
מבולבלת
מבוי סתום
⌄
אני בת 39 וגרה עם גבר בן 54 ועדיין לא גרוש . אומנם אנחנו גרים שלוש שנים ומשום מה נראה לי שהוא לא כל כך רוצה להתגרש ונותן את כל התירוצים שהוא מפחד שאישתו תעשה משהו לעצמה כי היא חולת נפש. אתמול משום מה שדיברתי איתו על היזיזה שהייתה לו מהעבודה אמר לי שהיה לו רגש אליה והוא חיבב אותה בשביל לקבל זיון נראה הגיוני ? הקשר שלהם נמשך 5 שנים ברור שהיה רגש ואתמול הוא אמר לי שהוא אין לא רגש אליי אבל הוא אוהב אותי נראה הגיוני ? מה זה אומר? זה אפשרי ? או שהוא מחזיק אותי בשביל הכיף שלו כמאהבת .זה שהוא מציף אותי בדברים שלא היו לי קודם זה לפי דעתי מראה על חיפוי של פגיעות שהוא פוגע בי מאחורי הגב האם זה הגיוני?
ד"ר אורן חסון
סתירות פנימיות
⌄
מבולבלת יקרה,
האמת היא שהצלחת לבלבל גם אותי, כי הכתיבה שלך היתה לא ברורה, ואולי בשל טעות דפוס. אם התכוונת שאמר לך שאין לו רגש אליך, אבל הוא אוהב אותך, קשה לי לומר מהיכן זה בא, כי הרי יש סתירה פנימית במשפט הזה. האם התכוון לפגוע בך כי כעס עליך באותו רגע? - אני לא יודע. אנשים לפעמים, בעת מריבה או כעס, אומרים דברים שלא מתכוונים אליהם.אתם גרים ביחד שלוש שנים, שזה כנראה קשר הדוק יותר מהיזיזה לשעבר מהעבודה, וזה אומר משהו על הקשר שביניכם. יתכן שהויכוח ביניכם על מקומך בחייו ערער אותך. אני רק לא יכול לומר לך מה הוא באמת רוצה, וגם לא עד כמה חזק הוא באמת רוצה. אולי תשובי לדבר איתו בעת שיש ביניכם יותר שלווה ושמחה ופחות חרדות, ותקבלי תשובות אחרות. ואולי במקום להכנס לחרדות אז, שמה נכון ומה לא, לדבר איתו על כך שכאשר הוא אומר דברים אחרים, זה מכניס אותך לחששות. ושבבקשה לא יאמר לך דברים שהוא לא מתכוון להם, גם בעת כעס.