שקט בזוגיות: מה עושים?
סיון
לא ברור ,תקועה
⌄
היי כן היתה לנו אהבה מטורפת, חיזר והראה שנתיים שלמות. המשבר הגיע והוא טוען שאני אשמה ושנמאס לו מהתנהגות מסויימת שלי. חודשיים לא סיים א זה אך היה שם אהבה ,חיבוק, לא שם וככה עברו הימים ואני שבורה ולא מבינה. עד שהבנתי שננינו פגועים. אך לא סייםאת זה ואמר את הדברים,כאילו הייתי צריכה להבין לבד. 20 יום עברו מאז ההתכתבות האחרונה שטוען שתקפתי אותו בעובדות ולא בשאלות ונעלם וגם אני כי מאסתי. בא לפגוש אותי אחריי הימים האלה מתגעע מחבק רוצה דייט. יום למחרת הטפתי שוב את אשר על חיבי בהודעות. נעלם שוב.
היום אני יותר חזקה אך האם ההודעות שלי הוא ההבעה שלי מבריחה עד כדי כך? ואיך בן אדם שבא ואומר געגוע ורוצה שנצא לדייט פתאום שוב נעלם. זה הורס אותי ואי אפשר לחיות ככה.
בני 40 פרק שני בחיינו.
אולי לא קשה לי בלעדיו כמו זה שפעם הראה לי שאני ואוווו עבורו ושהוא נעלם האווו גם נעלם שזה התשמית שלי.
סיון )
המשך
⌄
הוא אומר עד היום שאוהב אותי והתקשורת לא טובה בנינו .
שזאת הסיבה. יודע.....הייתי נשואה עשר שנים בטוב וברע.
פה כשהגיע רע ,לא מרגישה שהיתה שם התמודדות שלו .מזל שלא התחתנו
מה היה נעלם?
ד"ר אורן חסון
השקט שהוא צריך בזוגיות?
⌄
סיון יקרה,
הייתם שנתיים בקשר עם אהבה מטורפת, עד שהחליט שמשהו ממה שאת עושה או עשית לא מתאים לו. אני לא יודע מה, אבל משהו. אולי את יודעת יותר ממני. יש אולי רמז במה שכתבת, על כך ש 20 יום לא דיברתם ולא התראיתם, ואז הוא בא, מתגעגע, חיבק ורצה דייט, אבל יום למחרת "הטפתי שוב את אשר על לבי בהודעות". יתכן מאד, סיון, שמשהו בהודעות האלו היה לו יותר מדי, או חזרה על מה שהיה עבורו יותר מדי קודם. כמו שכתבת "נמאס לו מהתנהגות מסויימת שלי" – משהו שלא פרטת מה זה.יתכן שמבחינתך: "אז אמרתי! מה הסיפור? אני רוצה לראות שתמשיך לאהוב אותי ולחזר אחרי גם כאשר יש לי טענות וכאשר אני באה בתלונות, אחרת אחרת איך אני אדע שאתה באמת אוהב אותי? אם אתה נשאר איתי גם כאשר אני לא קלה לך, אני אדע במידה הרבה יותר גדולה של ביטחון, שתישאר איתי לנצח."אבל כמו שאת רואה – משהו בתוכן או משהו בדרך לא עבד לך. אני רק מעלה השערות מתוך המעט שכתבת, ואולי זה משהו שאת צריכה לעבד היטב כדי להבין אולי איך להעביר מסרים באופן יעיל יותר. אולי לא כל אחד מוכן לתנודות ולסערות בזוגיות שלו, ויכול להיות שלמרות האהבה הגדולה שיש לו כלפייך, הוא לא מצליח למצוא איתך את השקט שהוא מחפש וצריך בזוגיות.
סיון
השקט שהוא צריך בזוגיות?
⌄
תודה,אני מתחברת מאד למה שכתבת.תכן שמבחינתך: "אז אמרתי! מה הסיפור? אני רוצה לראות שתמשיך לאהוב אותי ולחזר אחרי גם כאשר יש לי טענות וכאשר אני באה בתלונות, אחרת אחרת איך אני אדע שאתה באמת אוהב אותי? אם אתה נשאר איתי גם כאשר אני לא קלה לך, אני אדע במידה הרבה יותר גדולה של ביטחון, שתישאר איתי לנצח."הביטחון שלי הוא שהוא שם בטוב ובפחות טוב. התאהב בשמחה שלי וומרגישה שלא יודע להכיל עוד צד. עכשיו, מוכנה ללמוד לזוגיות הבאה להעביר מסרים אחרת.אך שואלת ואוכלת את הלב גם, אם לא הייתי מוציאה הכל, ונענת לפגישה שהציע היינו חוזרים כנראה .....ובגלל שדיברתי זה לא יקרה . אז מה ככה לוותר עליי ככ מהר? וגם ההתנהגות שלו התנדותית משביתה אותי נפשית ומכל עשייה.
ד"ר אורן חסון
השקט שהוא צריך בזוגיות?
⌄
סיון יקרה,
יתכן מאד שהוא אמר לעצמו שאת לא מקשיבה לו, כי חזרת שוב לעשות את מה שהוא אמר לך שקשה לו להתמודד איתו. מבחינתו, יכול להיות שזה בכלל לא כל כך מהר, שזה אולי אפילו חודשים רבים ויותר שהוא מנסה לומר לך משהו, ושאת לא מצליחה לשנות. יתכן שהוא ניסה מדי פעם אולי כי אמרת לו משהו או הגבת לפעמים באופן שהוא חשב שיש תקווה שזה יהיה אחרת, ואולי כי בכל זאת הוא אהב אותך ורצה לקוות שיהיה אחרת. מנקודת מבטו, יתכן מאד שהוא בכלל לא ויתר עליך בקלות, אלא מאד בקושי.אני לא יודע עד כמה את פנויה רגשית, או בזמן שלך או כלכלית לעשות את זה, אבל יכול להיות ששווה לך אולי ללכת לטיפול לזמן מה כדי לעבד את זה טוב יותר. קודם כל בשבילך, כדי שתביני את הצרכים שלך טוב יותר, אולי גם היכן את יכולה או לא יכולה לעשות פשרות בהם, ובעיקר - איך להעביר את הצרכים האלה אל אחרים, כך שהם יוכלו לקבל אותם וללכת לקראתך, מבלי שזו תהיה מעמסה כבדה מדי עליהם.